Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nápolyba vagy Rómába érdemeseb...

Nápolyba vagy Rómába érdemesebb szétnézni?

Figyelt kérdés

Néztem utcaképeket Nápolyról. Hát a város nagy része iszonyat koszos, tele szeméttel, omladozó épületekkel. Róma mintha kulturáltabb volna.

Szerintetek?

2019. jún. 13. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen hozzáállással jobb ha kerülöd Olaszországot. Meg egész dél Eutópát. Meg úgy kb a világ 90%át.
2019. jún. 13. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindketto koszos,ne aggodj. :) ezen felul pedig mindketto csodalatos, en roma parti vagyok.
2019. jún. 13. 19:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Budapest nem koszos? :D

Nápoly a fekvésének köszönhetően természetileg szebb. Plusz a Vezúv életre szóló élmény, Caprira is ki lehet hajókázni a nápolyi kikötőből, fantasztikus, onnan átvonatozni PompeibeDe meg úgy összességében az Amalfi part gyönyörű! Nápoly önmagában nekem 1-2 napot ért maximum a kötelező nevezetességekkel de ennyi.Igen éjszaka egyedül nem biztos hogy Nápoly bizonyos területein andalognék(hozzátenném amikor én voltam volt a nagy nápolyi szemét botrány +taxi busz mindenki sztrájkolt és van róla élményem amikor a kintebb eső ipari területen a drogosok, prostik és dílerek gyűrűjében próbáltam gyalog visszakeveredni a civilizációba..).

Róma már önmagában alsó hangon 4-5 nap ami tényleg CSAK Róma. Brutális mennyiségű és minőségű történelem, művészet, vallás egyszerűen MINDEN.

A két város és környéke össze sem hasonlítható mindkettőnek más a bája és jellegzetessége. Arról nem is beszélve hogy TÉGED mi érdekelne.

Halkan megsúgom, ha még egyik helyen sem voltál akkor én személy szerint Rómával indítanék. De Nápolyt és az Amalfi partot sem húznám ki a képzeletbeli listámról.

2019. jún. 13. 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

De, Budapesti is koszos :)

Többször jártam már mind a két helyen, nem lehet összehasonlítani őket. Róma maga a kultúra, de ott egy városban vagy. Ha Nápolyba utazol, akkor vétek lenne csak ott maradni. Sőt, érdemes máshol megszállni és csak bekirándulni Nápolyba. Capri, az Amalfi-part, a Vezúv, Pompeji, mint kötelező program ha arra jársz. Nálunk az idén Nápoly lesz soron, megyünk Ischiára, ott még nem jártunk.

2019. jún. 14. 08:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Hol élsz te? Úgy beszélsz Nápolyról, Rómáról, mintha Budapest nem lenne tele kosszal, szeméttel és omladozó épülettel. Jah és húgyszaggal. Egy világváros mindenhol ilyen. Nápoly és környékén együtt 4 millió ember él, nem lehet elvárni hogy ott minden patika tisztaságú legyen.
2019. júl. 13. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!