Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kanári-szigetekre és Ibizára...

Kanári-szigetekre és Ibizára elég személyi igazolvány vagy útlevél is kell?

Figyelt kérdés
Elvileg az Európai Unió részei. Szóval a repülőtéren csak megmutatom a személyi igazolványomat és a repülőjegyemet és már utazhatok is vagy kell útlevelet is készíttetnem?
2019. jún. 7. 01:35
 1/7 D. Brasco ***** válasza:
13%
Á,remek...szóval hallottál már erről,hogy europai unio.......tudod aminek mi idén csupán csak 15éve vagyunk tagja.......ami azóta odáig fejlődött hogy egesz európában magyarként 3 országba kell útlevél,a többibe elég a személyi.......vajon ebben a háromban benne van spanyolország??nem is tudom...........talán........
2019. jún. 7. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:

D. Brasco, melyik az a 3?

épp tegnap gondolkodtam rajta, hogy vajon hová kell?

Szerbiába úgy tudom, elég a személyi - nem biztos - Ukrajnára saccolok még, Macedóniára, meg talán Svájc?

2019. jún. 7. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Ja, és a google a barátom, de van egy csomó országgal személyi igazolványos megállapodásunk (azt hiszem, Szerbia is ilyen) és nincs kedvem egyesével végigmolyolni - ha Te amúgy is tudod - köszi :-)

Kérdezőnek: igen, elég a személyi, csak arra figyelj, hogy érvényes legyen (nem árt, ha még 3 hónapig, ugyanis ennyi ideig tartózkodhatnak EU-s állampolgárok az adott országban)

2019. jún. 7. 09:50
 4/7 D. Brasco ***** válasza:
4%
Oroszok/törökök/ukrajna
2019. jún. 7. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Meg Belarusz, meg ha Európához számoljuk őket akkor Örményország és Azerbajdzsán. Továbbá Koszovóba meg Moldovába csak biometrikus jellel ellátott személyivel lehet utazni.
2019. jún. 7. 11:49
 6/7 D. Brasco ***** válasza:
4%
Ja igen en az oroszok témába fehéroroszországot is bele értettem!
2019. jún. 7. 12:20
 7/7 anonim ***** válasza:
66%

Köszönöm Nektek, 4-es, 5-ös.

Koszovót nem is tudtam - nincs biometrikus személyim - meg Azerbajdzsán is szóba jöhet még nálam, mint úticél.

Törökországon meg még én is meglepődtem (pedig tudom, hogy nem EU tag), mert a környező országok majdnem mind EU tagok - így eszembe sem jutott, hogy oda is kell - pedig az is tervben van. Még szerencse, hogy én már csináltattam útlevelet. A személyim nemsokára lejár, ezért nemrég a reptéren az ellenőrzésnél, amikor szóltak, hogy nemsokára lejár a személyim, előhúztam az útlevelet: "Van mááásiik!! :D (Eötvös Gábor zene, cirkusz, bohóc)

https://www.youtube.com/watch?v=dGnQiKCHOIM

2019. jún. 7. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!