Májusban többen vannak az El Caminon, mint a nyári hónapokban?
Nagyban tervezem hogy végigjárom az El caminot, de még mindig dilemmázom, hogy mikor induljak neki... azt olvastam, időjárás szempontjából a május vagy a szeptember legoptimálisabb, és ezen jól fel is buzdultam és eldöntöttem, májusban megyek, akkor még biztos nincsenek olyan sokan mint nyáron, valahogy arra következtettem, nyáron veszik ki legtöbben a szabijukat, stbtb... viszont most olvastam egy olyat, hogy pont így májusban vannak a legtöbben az úton, pont a kellemes időjárás miatt, mert mindenki el szeretné kerülni a nagy hőséget.
Tudna valaki támpontot adni, hogy milyen sokan vannak pl májusban, mennyire kell "versenyezni" a szálláshelyekért? Annyira nem szeretném úgy lejárni az utat, hogy minden nap sietni kelljen és attól tartani, nem lesz már hely a következő zarándokszálláson...
Áprilisban még hideg van? Júniusban meg már nagy a meleg? Tudom, ez évről évre változhat, de akármilyen támpontnak örülnék! Vagy túlságosan ráparázom...? :D Tökéletes úgyse lesz, tudom...
Köszi előre is!
Majus sztem nem jo. Egy az, hogy juniusra ersz be nagyon meleg van akkor ketto sokan is vannak versenyezni kell a helyekert.
Idealis a szeptember szerintem en akkor voltam. Ido nagyon jo, bar meg akkor is sokan vannak de nem annyira zavaroan. 1-2 helyen a vege fele mar zavaro amugy mert sokan csak az utolso szakaszt teszik meg.
Egy éve én is elterveztem hogy el fogok menni a nyáron. De gondolkodtam, meleg van, rengeteg ember, ezt a kettőt ki nem állhatom, minek is akarok menni? És akkor nézegettem, milyen utak vannak még, és amikor megnéztem milyen helyeken megy az északi út, nem volt kérdés hogy azon fogok menni, persze több a szintkülönbség, az egész alatt kb.17000 m-t kell megmászni. Cserében nincs forróság, alig volt olyan hogy versenyezni kellett a szállásért, mindig volt hol aludnunk, és csak a végén volt embertömeg az utolsó kilométereken, Santiago előtt ahol a két út csatlakozik. Viszont mivel az óceánparton mész, állandóan magas a páratartalom, és gyakran van eső.
A kérdésedre válaszolva ha a francia útra mennék, mindenképpen tavasszal vagy ősszel tervezném, akkor azért még elviselhető az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!