Melyik országba éri meg nemzetközi vonattal menni?
Figyelt kérdés
Mivel fiatal vagyok és nincs sok tapasztalatom az utazások terén, ezért kérném a segítségeteket.
Olyan közeli országba szeretnék utazni, ahová van lehetőség vonattal menni megfizethető áron. A déli országokban nem voltam még, de igazából minden érdekel ami nem drága egy tanulónak.
Illetve hogyan tudok nemzetközi jegyeket vonatjegyeket vásárolni? Interneten és kasszánál is lehet?
vonatot annyira nem ismerem, de busszal sok helyre el lehet jutni. prága kb 7 óra student agencyvel, bécs nagyon közel van, zágráb, szlovénia (flixbust ajánlom)
2019. jan. 17. 00:04
2/9 anonim válasza:
Dél felé Belgrádnál messzebb csak bizonytalan átszállásokkal juthatsz. Amerre jól működik a nemzetközi vasúti közlekedés, az a Bp-Pozsony-Brno-Prága(-Berlin/Hamburg), a Bp-Győr-Bécs-Salzburg-München tengelyek. Ezen kívül van még a Budapest-Miskolc-Kassa , Budapest-Debrecen-Munkács, Budapest-Nagyvárad-Kolozsvár(-Brassó), Budapest-Békéscsaba-Temesvár(-Bukarest) utvonal is, meg a Budapest-Zágráb és a Budapest-Ljubljana, Budapest-Pozsony-Brno-Varsó.
2019. jan. 17. 07:32
3/9 D. Brasco válasza:
En is a flixbust ajanlanam.......semmilyen vasút társaság nem.tud versenyezni az áraival!
2019. jan. 17. 07:35
4/9 anonim válasza:
"semmilyen vasút társaság nem.tud versenyezni az áraival!
"
De a busz kényelmetlenségével sem! :)
2019. jan. 17. 08:19
5/9 D. Brasco válasza:
4-es akinek nincs pénze annak legyen kompromisszum készsége!Ennyi
2019. jan. 17. 09:31
6/9 anonim válasza:
Ezen az oldalon tudsz tájékozódni a Magyarországról vasúton elérhető úticélokról: [link]
Ami ennél messzebb van, ott már időben és árban is a fapados repülőjegyek kedvezőbbek, mint a vonat.
Pár napos kiruccanásokra a kirándulójegyek praktikusak: [link] /kirandulojegyek-0
Az érvénytartamukon beül bármelyik vonatra érvényesek.
2019. jan. 17. 11:20
7/9 anonim válasza:
Ha az ár miatt vonatoznál, akkor javasolnám helyette a repülést, 6-10 ezer forint között sok helyre lehet retúr jegyeket találni, ha flexibilis vagy az időpontokkal. Vonatozni picit is nyugati irányba már nem érdemes szerintem, viszont például Ukrajnában szerintem életre szóló élmény a vonatozás és olcsó is. Ljubjana még oké árban, plusz oda máshogy macerás eljutni (Flix megy oda is, de buszon szerintem az már nem a legkényelmesebb). A nemzetközi vonatjegyek vásárlása Magyarországon nevetségesen macerás amúgy, legtöbbször csak kijelölt pályaudvarokon lehetséges, online nem.
2019. jan. 18. 03:56
8/9 anonim válasza:
Ukrajnába menj ha nagy élményt szeretnél és nincs sok pénzed, Csap-Kijev hálókocsiban 2800 Ft, de van ülőhelyes is 1800-ért. Nyáron Odessza kb. ugyanennyiért.
2019. jan. 20. 14:56
9/9 anonim válasza:
Ajánlom én is Ukrajnát vonattal, Lviv-be (Lemberg) megy hálókocsis vonat, a város nagyon szép és rohadt olcsón lehet enni és inni is, fiatalként a legjobb :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!