Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit gondoltok Nyíregyházáról?

Mit gondoltok Nyíregyházáról?

Figyelt kérdés
2018. dec. 5. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokat fejlődött, egyre élhetőbb hely, de azért a környéken továbbra is Debrecen a nyerő.
2018. dec. 5. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Mint őshonos pesti, aki csak egyszer-kétszer fordult meg ott: egy unalmas vidéki város, jó lepusztult és csóró, sajnálom, akiknek ott kell lakniuk.

Ugyanakkor azokat is, akiknek meg Pesten. Az is xar, csak máshogy.

2018. dec. 6. 00:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az utazás kategóriában van, gondolom, turisztikai szempontból érdekel.

Nyíregyháziként mondom, hogy Sóstón kívül nem sok látnivaló van. Kb. 3-4 nap alatt be lehet járni minden fontosabb helyet. Az se mindegy amúgy, milyen évszakban jön az ember.

Nyíregyháziként egy ilyesmit ajánlanék:

Első nap (beleszámítva az utazást is) egy városnézés, Kossuth tér és környéke, meg mondjuk a múzeum. Este esetleg egy színház.

Második nap nyitástól zárásig állatpark. Talán az egyetlen dolog, amit tényleg érdemes megnéznie annak, aki a környéken jár. Hatalmas, gyönyörű, szerintem elfogultság nélkül kijelenthető, hogy a legjobb az országban. Mindenképpen egésznapos programot igényel, de van benne étterem, pizzázó is, meg természetesen vinni is lehet magunkkal kaját. Este esetleg egy mozi, plázázással egybekötve, attól függ, szerettek-e vásárolni, de amúgy csak szétnézni is jó (most télen a karácsonyi díszek miatt szép a pláza is meg a korzó, meg úgy az egész város is :'D)

Harmadik nap strand/élményfürdő, de ez igazából kihagyható, én nem szeretem a nyíregyi strandot, inkább Hajdúszoboszló, vagy kisebb strandok közül Hajdúnánás. Ha nem vagytok strandolósak, akkor harmadik napra jöhet a negyedik nap programja.

Negyedik nap: Sóstó. Főképp az erdő és a tó. Esetleg a múzeumfaluba is el lehet menni, ha már erre jár az ember, pár órát érdemes rászánni, bár inkább akkor jó, ha programok is vannak.

És megmondom őszintén, ennyi. Legjobban az állatkertet érdemes amúgy megnézni. Vagy akár a két nagyobb piacra is érdemes kinézni (Búza tér, volt KGST-piac, de a Józsában vasárnaponként szokott lenni ilyen bolhapiac-féleség, talán a mai napig van), ha érdekli az embert, vagy szereti a piacozást, mert ennek is van egy hangulata. Bár ugye vásárolni mindenhol lehet.

Tényleg nem jut több dolog eszembe, amit meg lehet nézni. Esetleg még a Bujtosi-tó, vagy ha valaki szeret horgászni, Oroson az Erdélyi Horgásztó, de van Orosi Horgásztó is, ott mondjuk még nem jártam. Ha nyáron mentek, fagyizás (vagy a Józsában lévő, "trabi büfé" melletti, vagy a Sóstón lévő víztorony alatti nagyon finomak). Sütizni jó a Mokka vagy a Csekő. Étterem elég sok van, mi a Kemence Csárdát szeretjük a legjobban. Pizzázók is vannak. De ezek ugye nem egész napos programok, csak egy-egy órásak, étterem meg pizzázás lehet több is, ha mondjuk vacsizni mentek.

Szóval nagyon max. 5 nap alatt tényleg egész Nyíregyet be lehet járni :D

Ha meg már Nyíregyig eljutottatok, szerintem mindenképpen érdemes átnézni Debrecenbe is. Most a nyíregyi adventi vásár nem tudom, milyen, engem kicsit felhúztak egy elég csúnya húzással, így nem is fogom megnézni, de a debrecenit minden héten látom (ide járok egyetemre), az nagyon szép :) meg a Hortobágyra is érdemes kinézni szerintem, a hortobágyi nagy tavat különösen ajánlom, az nagyon szép :) Hortobágyi Halastó vagy Öreg-tó a neve, vonat is megy arra.

Nem nagyon jut több dolog eszembe. Eleve én jobban szeretem az Északi-középhegységet, főleg az Aggteleki Nemzeti Parkot, ott el tudnék lenni akár egy hétig is programokkal :D de most nyilván nem erről szólt a kérdés.

Szóval nyíregyháziként Nyíregyházát így tudnám bemutatni (remélhetőleg nyáron jön hozzánk a Dunántúlról egy barátnőm, neki is ilyen programokat tervezek).

2018. dec. 6. 06:24
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 nekem kedvet csináltál hozzá :D
2018. dec. 10. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
4 nap Nyíregyházán? Merész. 4 óra elég lenne.
2018. dec. 11. 12:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Én ettől sokkal több programot el tudnék képzelni. A 3-as válaszolò alig ismeri a várost. A Plázát ajánlani turistának?!

Mindenképpen akkor érdemes ide jönni, amikor van valami program. Talán a legnagyobb a Vidor fesztivál. Bár igaz, hogy csúszik le a színvonala sajnos, de még így is mindenki talál magának tetsző programot. Augusztus utolsó hetében szokott lenni.

A színházban is remek darabok szoktak lenni, ismertebb színészekkel, ráadásul a szabadtéri színpadot is teljesen újjá építettèk.

A múzeumban is gyakran van egyedülálló kiállítás, jelenleg Munkácsi 50 van, de voltak itt már a Seuso kincsek is.

A repülő napok is nagyon népszerű, hiszen van saját repülőtere a városnak, lehet sètarepülèsre is menni.

Aztán a Művelődési házban mindig van valamilyen előadás, Dumaszínházbòl legutóbb Bödőcs Tibor lépett fel két hete, jövő héten még Dombóvári jön. Szokott lenni musical, koncert, egyéb kulturális esemény.

A Continental Arénában is rendszeresen vannak nagy koncertek mindenféle műfajban.

Nagyon népszerű a Luther teaház az autentikus teázás és vízipipázás kedvelőinek. Van középkori étterem is, de én a Sóstó partján lévő vadnyugati stílusú Colorado Steakhouse-t szeretem a legjobban.

De kérdés, milyen évszakban jönnétek.

Számos program szokott lenni, legközelebb talán a böllér verseny lesz a múzeumfaluban, mert olyan is van.

De sorolhatnám napestig, én imádom ezt a várost. Na jó, a tömegközlekedéssel nem vagyok megelégedve, az egy katasztrófa.

2018. dec. 30. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Te meg komolyan a plázát tudtad kiemelni abból, amit írtam? :D Elég sok mást is írtam én is rajta kívül, azt is csak azért említettem meg, mert én ilyenkor az ünnepekkor szeretem a díszítését, szerintem nagyon szép mindig a korzóval egyetemben, ahogy a karácsonyi vásár is az (meg pont előző nap került szóba a szobatársammal a pláza, hogy ők ha Nyíregyen vannak, akkor csak oda mennek be vásárolni, így az volt éppen frissen az eszemben).

Ráadásul a kérdező tényleg semmi konkrétat nem mondott, én egy általános programot írtam le, ami kb. minden időben megállhatja a helyét.

A színházat én is írtam, ahogy a múzeumot is, a múzeumfaluval együtt.

Azt őszintén megmondom, hogy a Vidor eszembe se jutott, mert sose voltam rajta, de az is időhöz kötött, augusztus vége-szeptember eleje, akik meg mondjuk a Művházban fellépnek, azok konkrétan városonként "turnéznak", tehát simán lehet, hogy a kérdező városában is fellépnek ugyanezek az emberek, ugyanezzel a műsorral, de nyilván, ha már itt van az ember, és mondjuk pont most van egy kedvence, akkor menjen el.

Azt bevallom őszintén, hogy programokban nem vagyok jó, mert külvárosi részen lakunk, és fogalmam sincs, mi zajlik bent a városban, nem is nagyon érdekelnek az ilyen dolgok, de nyilván ha valakit érdekel, akkor utánanéz (amiket én szeretek, azok pl. sose fognak itt fellépni, de nagyon az országban sem, eddig max. Pesten volt egy kedvenc zenekarom). De mint írtam, én inkább egy általánosabb programot írtam le, amit minden évszakban véghez lehet vinni, mert a kérdező semmi konkrétat nem írt.

Félig Debrecenben lakom, szóval már annyira se tudom, hogy mi folyik a városban, mint régen, akkor legalább a suli miatt bejártam, de már tényleg csak hazajövök vagy Debrecenben vagyok, szóval elnézést azért, mert szerinted alig ismerem a várost (inkább a város programjait nem ismerem). Te is ajánlottál éttermet, teaházat, én is ajánlottam éttermet, süteményest/kávézót. Szóval annyira nem érzem jogosnak a letolást, mert szerintem nem írtam azért annyira rossz dolgokat, a negyedik válaszolónak még a kedvét is meghoztam a városhoz, aminek viszont örülök :)

De ahány ember, annyi szokás, neked is a különböző programok jutottak eszedbe, amik változóak, nekem meg olyanok, hogy állatkert, Sóstó, amik azért állandóbbak.

2018. dec. 30. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!