Zakopánéba melyik útvonalat ajánljátok Bp. -ről?
Bp - Vác - Parassapuszta - Sahy - Zvolen - Banska Bystrica - Ruzomberok - Dolny Kubin - Trstena - Jablonka - Rabka Zdrój - Zakopane
Pihenő Donovalyban.
Természetesen ebbe is bele lehet kötni, és meg is fogják tenni :)
Szia.
Az attól függ.
Voltam már 3x zakopanéban.
3 útvonalon is.
Ha haladni akarsz akkor, M3-miskolc-szikszó-kassa-eperjes-poprád-zdiar-zakopane.
Ugyan kilométerben hosszabb, de haladsz, biztonságos, nem kell kanyarogni a hegyi utakon.
Ha a legrövidebb utat szeretnéd akkor ahogy az első írta.
Időben ugyanannyi, kilométerben kevesebb, kevésbé biztonságos vezetés szempontjából, jobban kell figyelni.
Viszont cserébe van látnivaló, nagyon szép helyeken vezet az út.
Van még egy köztes is Salgótarjánnak-Rimaszombaton át Poprád felé.(dobsinai jégbarlang felé)
Na azt nem javaslom.
Gyönyörű helyeken vezetett az út szó se róla, de közben imádkoztam is hogy csak itt le ne robbanjunk.
A színesfém kereskedésbe kötöttünk volna ki az autóval együtt.
Az út szélén nők álltak, áfonyát árultak, vagy a testüket....nem tudtam megállapítani.
Szóval az első kettő lehet a megfelelő választás.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Egyébként ha a Google Maps útvonalkeresőjét használod, minden lehetséges (és értelmes) változatot megad, idővel, távval, tulajdonságokkal. Kritikus részeket útcképpel meg is nézheted.
Autópályán mennék, könnyebb és nem hosszabb időben.
Menj aszerint, ahogyan az előttem válaszolók - hárman -tanácsolták.A Dobšiná felé vezető út sem annyira veszélyes, de embere válogatja.
Ősszel (de máskor is!) nagyon szép a Besztercebányán (Banská Bystrica, ejtsd: Banszká Bisztrica) át (illetve
a várost mellőző) út, Ružomberok (Ruzsomberok, azaz Rózsahegy) felé.
Figyelem! Ha áfonyaérés idején (június vége, július első fele) áfonyát akartok venni az út szélén álldogáló barna bőrű emberektől, akik készségesen felkínálják az egész vödröt (tehát a vödröt is!), nagyon olcsón, akkor biztosak lehettek abban, hogy a vödör alja tele van valamivel, csak nem áfonyával!!!
HÚÚ, nagyon rendesek vagytok, köszönöm a kimerítő válaszokat.
Több útvonaltervezőben is rákerestem és 3 lehetőséget adott ki, csak ugye más a térkép és más a személyes tapasztalat.
Lehet, hogy -a válaszaitok alapján- kombinálnám és a "szép tájakon átvezető" utakon mennénk odafelé, és a gyorsabbik úton hazafelé.
Amúgy -elvileg- most mennénk hétvégére ha az idő nem romlik el.
A szállásokat nézegettük a Bookingon, és meglepően olcsóak.
Tízenezer Ft-ért kínálja reggelivel a két fő/éjszakát szállodában, de láttam 5-6 ezer Ft-os szállásokat is. (Azt meg sem néztem, hogy mi lehet vajon.)
Még egy kérdésem lenne.
Olvastam a leírásokban, hogy sok az étterem, de egy részük lehúzós vagy drága, meg olyan is van ahol magyar étlap is van.
Esetleg ajánlanátok olyant amit már kipróbáltatok és elfogadhatóak az áraik is?
Előre is köszönöm a kedvességeteket.
Én is azt javaslom hogy a Krupówki utca 500m-1000m körzetében szálljatok meg.
Onnan már gyalog minden elérhető, az autó felejtős szinte mindenfelé fizetős, még a bolt előtt is.
Az éttermek sokat drágultak az elmúlt évekhez képest, de még mindig megfizethető árban vannak.
Mi a Gazdowo Kuznia-ba és a Stek Chalupa-ba ettünk, nem csalódtam bennük, van magyar étlap.
Ettünk még a 100grammos kifőzdébe is. 3.8Zl/100g, nem rossz, de azért nem éttermi színvonal.
Javaslom figyelmedbe a Zakopaneinfo.hu-t.(10 % kedvezménykupont is kérhetsz az éttermekbe)
Kérdés esetén írj.
Üdv.
Az 1-es válaszoló útvonálat tudom ajánlani. Én is ezt az útvonalat használom.
Itt tudsz venni autópálya matricát, az eladók tudnak magyarul.
Majd, ha Lengyelországból jösz haza vigyázz Szlovákiában a hajtűkanyaroknál! Mert ha jön veled szembe egy kamion nem fértek el egymás mellett!
Zakopaneban csak itt találtam ingyenes parkolóhelyt! [link] innen le gyalog a központba, jó kis séta.
Nagyon-nagyon kedvesek és segítőkészek vagytok.
Köszönöm a sok-sok jó tanácsot. Nem is számítottam arra, hogy ennyien veszitek a fáradtságot a válaszadásra.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek, és a közelgő december kapcsán már most, nagyon boldog ünnepeket kívánok mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!