Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyi nap szükséges Bécs...

Mennyi nap szükséges Bécs legfőbb látnivalóihoz?

Figyelt kérdés
Üdv, arra lennék kíváncsi, lassó tempóban, hány nap szükséges Bécs legfőbb látnivalóinak megnézéséhez? Schönbrunni kastély, Belvederebe, Sissi múzeum.. illetve hallottam egy víztoronyról is ahonnan szép kilátás van a városra... Tavasszal gondoltam ellátogatni édesanyámmal, ám mivel kissé nehézkesen jár, nem tudom,hány napra tervezzünk... Utazási irodák amennyire láttam, legtöbb 2 éjszakát kjnálnak, viszont nem vagyok benne biztos, hogy ennyi idő elég lenne, ezért magánszervezésen gondolkodom... Ha van aki megosztaná velem tapasztalatait, esetleg lenne néhány tanácsa, nagyon hálás lennék érte! Köszönöm előre is! :)

2018. okt. 21. 13:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a 2 éjszaka/ 3 nap bőven elég.
2018. okt. 21. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Első blikkre vidd ki most Adventkor.

Bármelyik utazási iroda kivisz kb. 5-6ezer Ft/fő áron.

Mivel tömeg lesz, úgyis csak lassan tudtok majd menni.

(Mi minden évben megyünk a párommal.)

2018. okt. 21. 17:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Esetleg valaki aki volt már, meg tudná osztanii velem, mekkorák ezek a kastályok, illetve a Sissi múzeum belülről? Mennyi idő körüljárni?
2018. okt. 21. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:

A kastélyt belül kb. 1-2 óra alatt lehet megnézni. Ha jól tévedek, akkor magyar nyelvű audio is bérelhető.

A parkja viszont hatalmas.

[link]

2018. okt. 22. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:
90%

A schönbrunni kastély parkja gyöngykavicsos, emiatt is és amúgy is vastag talpú edzőcipőt javaslok Édesanyádnak. A rövid túrát válasszátok, az is eleget ad a gyönyörű termekből. Metróval könnyű oda kijutni.

A vár is klassz, de nekem sok lenne annyi (téli + nyári lak is egyszerre) Sissiből, de ahogy gondoljátok. Legutóbb neten foglaltam jegyet az udvari kápolnába, a Wienersängerknaben énekeltek, nekem élmény volt, hosszú a sor, ezért volt jó ötlet az előre váltott jegy.

A Belvedere más kategória, dupla kastély, szintén elég belőle a nagyobbik, abban van Klimt és egy csodálatos fehér lépcsőház. A nyári lakban még nem voltam, ez a park túloldalán van, ismétlem, emészthetetlen lehet ennyi képzőművészet egy adagban, és ezek a bejárandó területek nem kicsik. Állítólag Savoyai Jenő szeretőit mintázzák a szfinxek a parkban:)

A kilátó egy állatkertnek hasznosított 2.vháborús légvédelmi torony lesz, a központból könnyen elérhető gyalog. Nagyon érdekes kívülről, megvan körben a lövegek helye, de mi nem tudtunk egy hűvös márciusi szombaton bejutni, annyi kisgyerekes család állt sorba. Persze lehet, hogy a kilátóteraszba + étterembe külön kassza van, de nem hiszem.

Kilátni inkább a Stephansdom tornyát javaslom, a harang (die Pummerin) mellett kell elmenni, nem olyan magas, de látszanak a fiakkerek, és fúj a szél:)van lift.

Ha Anyukád nem bánja az ilyesmit, és nincs csúnya idő, egyetek egyszer virslisstandnál, érdekes az is.

Valami jó cukrászdát is be kellene iktatni a programba.

Szerintem napi 2 múzeum és egy érdekes kaja elég egy napra. Tapasztalatból tudom, hogy könnyen lejárja az ember a lábát, mert egyszerre akar mindent látni, ezért okosan oszd be Anyukád erejét, ne merítsd ki, mert nem lesz jó élménye.

Szerintem Lindengasse/Mariahilfbeli szállással, metrózva ill.Belvederébe villamossal (napijegy?) első nap Burg séta, Stephansdom (a tér sarkán van egy henger alakú üvegbe zárt tuskó, amibe a külföldre tanulni induló céhlegények egy-egy szeget vertek).

Második nap Schönbrunn, harmadik nap Belvedere.

Ja, a Schönlaternengasse egyik házán a freskó azt a péklegényt mutatja, aki tükör segítségével legyőzte a baziliszkuszt( v.ö.Harry Potter), a dóm mögött van pár utcácskányira.

Jó utat, jó szórakozást Nektek!

2018. okt. 25. 21:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok jó tanácsot! Megfogadom őket! :)
2018. okt. 25. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!