Mennyi nap szükséges Bécs legfőbb látnivalóihoz?
Első blikkre vidd ki most Adventkor.
Bármelyik utazási iroda kivisz kb. 5-6ezer Ft/fő áron.
Mivel tömeg lesz, úgyis csak lassan tudtok majd menni.
(Mi minden évben megyünk a párommal.)
A kastélyt belül kb. 1-2 óra alatt lehet megnézni. Ha jól tévedek, akkor magyar nyelvű audio is bérelhető.
A parkja viszont hatalmas.
A schönbrunni kastély parkja gyöngykavicsos, emiatt is és amúgy is vastag talpú edzőcipőt javaslok Édesanyádnak. A rövid túrát válasszátok, az is eleget ad a gyönyörű termekből. Metróval könnyű oda kijutni.
A vár is klassz, de nekem sok lenne annyi (téli + nyári lak is egyszerre) Sissiből, de ahogy gondoljátok. Legutóbb neten foglaltam jegyet az udvari kápolnába, a Wienersängerknaben énekeltek, nekem élmény volt, hosszú a sor, ezért volt jó ötlet az előre váltott jegy.
A Belvedere más kategória, dupla kastély, szintén elég belőle a nagyobbik, abban van Klimt és egy csodálatos fehér lépcsőház. A nyári lakban még nem voltam, ez a park túloldalán van, ismétlem, emészthetetlen lehet ennyi képzőművészet egy adagban, és ezek a bejárandó területek nem kicsik. Állítólag Savoyai Jenő szeretőit mintázzák a szfinxek a parkban:)
A kilátó egy állatkertnek hasznosított 2.vháborús légvédelmi torony lesz, a központból könnyen elérhető gyalog. Nagyon érdekes kívülről, megvan körben a lövegek helye, de mi nem tudtunk egy hűvös márciusi szombaton bejutni, annyi kisgyerekes család állt sorba. Persze lehet, hogy a kilátóteraszba + étterembe külön kassza van, de nem hiszem.
Kilátni inkább a Stephansdom tornyát javaslom, a harang (die Pummerin) mellett kell elmenni, nem olyan magas, de látszanak a fiakkerek, és fúj a szél:)van lift.
Ha Anyukád nem bánja az ilyesmit, és nincs csúnya idő, egyetek egyszer virslisstandnál, érdekes az is.
Valami jó cukrászdát is be kellene iktatni a programba.
Szerintem napi 2 múzeum és egy érdekes kaja elég egy napra. Tapasztalatból tudom, hogy könnyen lejárja az ember a lábát, mert egyszerre akar mindent látni, ezért okosan oszd be Anyukád erejét, ne merítsd ki, mert nem lesz jó élménye.
Szerintem Lindengasse/Mariahilfbeli szállással, metrózva ill.Belvederébe villamossal (napijegy?) első nap Burg séta, Stephansdom (a tér sarkán van egy henger alakú üvegbe zárt tuskó, amibe a külföldre tanulni induló céhlegények egy-egy szeget vertek).
Második nap Schönbrunn, harmadik nap Belvedere.
Ja, a Schönlaternengasse egyik házán a freskó azt a péklegényt mutatja, aki tükör segítségével legyőzte a baziliszkuszt( v.ö.Harry Potter), a dóm mögött van pár utcácskányira.
Jó utat, jó szórakozást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!