Ajánlanátok olcsó vonat járatokat/repülő járatokat Franciaországba?
Szívesebben mennék vonattal, szeretem nézni a kilátást és jobb szeretek a talajon lenni, de pénz szempontjából nézve, ha olcsóbb repülővel, akkor azzal mennék. Azonban a vonat és busz árak amiket eddig láttam többek voltak mint amennyit a repülőjegyért fizetnék. Valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Miért nem mész el vonattal Debrecenig, onnan pedig 9 eurós jegyeket kaphastsz Párizs-külsőre a Wizzairnél. A debrecenig tartó úton nézheted a szép tájat, utána kinn vagy másfél óra alatt és még egy órát nézheted a szép tájat a buszról is. Olcsón és gyorsan.
De ha előbb mennél repülővel, utána vonattal, akkor kimész Wizzairrel MArseille-be, Bordeaux-ba vagy Nizzába (ezek is 20 euró alatt vannak) és vonatoszoz a TGV fapados szuperexpresszével 20 euróért (ouigo).
Bár ebben az esetben nem igazán fogod bámulni azt a szép tájat.
Franciaország NAGY. Melyik részére akarsz menni?
Én pl. múltkor fapadossal mentem Stuttgart-ba, onnan meg TGV vonattal Strasbourg-ig.
A Franciaországba a vonat felejtős. Egyrészt drága, másrészt már Párizsig is minimum egyszer át kell szállni. Busszal egyszer voltam, hát nem ajánlanám, mert
nagyon hosszú és fárasztó. Marad a repülő. A fapadosok elég elfogadható áron és gyorsabban elvisznek és nemcsak Párizsba.
Nem gáz a vonat.
Bp-Zh >>> 12 óra (két átszállással, mert osztrákoknál nem jár a vonat végig) :D
Zh-Gare de Lyon pu. >>> 4-5 óra
Mehetsz, ha az első Railjettel indulsz, talán késő estére Párizsba érsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!