Mit érdemes megnézni Berlinben?
Már utánanéztem pár dolognak,de örülnék,ha tudnátok írni látnivalókat,esetleg személyes tapasztalatot.
Egyébként azért kérdezem mert nemsokára megyünk Berlinbe.A Pergamon múzeumról tudom hogy jó.
Igen, nekem is a Pergamon volt a legnagyobb élmény. Körülötte, a folyóparton hétvégente nagy kirakodó vásár van. Mindenképp menjetek fel a Reichstag kupolába, szép a kilátás. Előre kell időpontra jegyet venni! A Reichstag oldalában van egy emléktábla a német-magyar barátságról.
Még a Checkpoint Charlie is érdekes lehet. Amúgy Berlint teljesen lerombolták a II. világháborúban, egy modern nagyváros, még mindig hatalmas foghíjakkal, sok műemlékre ne számítsatok.
Menjetek ki Postdamba, nézzétek meg a palotát, csillagvizsgálót. Az a város eléggé ép maradt.
A pandák miatt érdemes lehet, amúgy nem egy nagy szám.
Tudom még ajánlani a szovjet emlékművet a Treptower Parkban. Eleve a park nagyon szép a folyó partján, az emlékmű meg monumentális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!