Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire jó jelenleg Malmö?

Misshutcherson kérdése:

Mennyire jó jelenleg Malmö?

Figyelt kérdés
Tervezek felvételizni a Malmö-i egyetemre, és kíváncsi lennék, hogy milyen is a város most? Tényleg annyira szar, amennyire mondják, vagy el van túlozva? Nagyon szeretnék költözni valahova északra, de mindenképpen az egyetemek határozzák meg (érdekel Bodø is).

2018. júl. 18. 22:25
1 2
 11/11 anonim válasza:

Látom, hogy ez már egy fél éves kérdés, de azért hátha érdekel egy másik vélemény is.

Én is azt javaslom, hogy gyere ki és nézd meg. Én is ezt tettem, visszafelé menet Budapestre már a reptéren várakozva nézegettem az egyetem kínálatát, első látogatásra szerelem volt nekem a város.

A másik válaszoló elment Rosengårdba, ami Malmö és egyben Svédország egyik legrosszabb hírű negyede tele bűnőzőkkel és úgy érezte magát, mintha Szíriában lenne. Ez kb olyan, mintha bemenne Pesten a nyócker legmélyebb bugyraiba és Indiában érezné magát, majd levonná a következtetést, hogy Budapest egy ótvaros cigányputri. Persze, minden városnak vannak rosszabb környékei, és Malmö tényleg egy igazi multikulti város, szóval ha akut rasszista vagy, aki rosszul érzi magát attól, hogy más színű emberek is vannak a környéken, akkor ne menj oda. A kint élő magyar, aki migránsozik az pedig egy vicc, hiszen maga is migráns...

Amúgy a város imádnivaló, modern, tiszta, rendezett, iskolaidőben pezsgő élet is van, de nem az a tipikus nagyváros, nem zsúfolt meg nem olyan stresszes, pont megfelelő méretű szerintem, bringával járható. Nagyon hangulatos kávézók és éttermek vannak, a parkokban és a tengerparton is nagyon jól el lehet hesszelgetni. Koppenhága egyébként 30 perc vonattal, ha egy kicsit nagyobb városra vágysz, de amúgy azon kívül, hogy Koppenhága tényleg szép város, engem 2 napnál tovább nem tudott lekötni. A klíma nem meglepő módon pont ugyan olyan, mint Malmöben. Annyi egyébként, hogy sajna a Malmö Univesitet nem számít a legnívósabbnak így svéd mércével, szóval ha itt akarsz maradni dolgozni utána, akkor a suli neve nem lesz elég ahhoz, hogy melót találj. Egyénként milyen szak érdekel?

2019. jan. 8. 03:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!