Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszországba megyek. Adjatok...

Olaszországba megyek. Adjatok ötletet, tanácsot, ill. árak is érdekelnének?

Figyelt kérdés

Olaszországba megyek a sulival. Szüleim adnak majd költőpénzt természetesen, de ezen kívül a saját pénzemből is akarok majd itthon eurót váltani, és a saját pénzemből venni a tesómnak + szüleimnek valami kis ajándékot. Adnátok ötleteket, miket hozhatnék ajándékba? Kis mütyürökön kívül, valami ötletesebbre gondoltam: csokik, kaják? Kávé?

Édesapám imád kávézni, neki valami pörkölt kávét gondoltam - kb. egy kisebb csomag mennyibe kerülhet?

Nővérem képeslapokat gyűjt. Anyunak valami finom csokit vennék - bonbonok, vagy valami. Kb. mennyi pénzt számítsak ezekre? Mert az ajándékokat tényleg nem abból a pénzből akarom megvenni, amit a szüleim adnak:D hogy nézne már ki :D

egyéb ötletek is jöhetnek, köszi:)

2010. jún. 17. 15:31
 1/1 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy Olaszország melyik részére mész. Mi Velencében voltunk és onnan áthajóztunk Muránóba, ami a gyönyörű üvegeiről híres, na ott lehet venni ajándékot egészen az üveg póktól kezdve az üveg hajcsattig, egyik szebb mint a másik. Tesómnak hoztam Grappát (pálinka) van sokféle ízben, ez is tipikus olasz, a kávéjuk is nagyon finom, és ami verhetetlen, az a fagyi :) úgyhogy én vettem egy rakás olasz fagyiport, isteni finomak házilag is elkészítve, érdemes rá áldozni, egyáltalán nem olyan, mint az itthoni fagyipor. Mi hoztunk még sonkát is (fóliás, ami sokáig eláll) és oliva bogyót is. Nem olcsó semmi amúgy, de inkább próbálj meg olyan helyeken vásárolni, ahova a helyiek is járnak, mert az biztos hogy jó és nem lehúzós. A fő utcákon a tipikus turistáknak való boltokban nem szabad venni semmit. Azok olyasmik, mint nálunk a Váci utca, ahol a Budapest hűtőmágnes 1000 Ft, amúgy meg egy filléres ócskaság :)
2010. jún. 17. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!