Ha német kettős állampolgárságom van, akkor lehet más nevem Németországban és itthon?
Nincs kettös állmpolgárság neémtországgal, igaz mostanában a magyarok vissza akarják hozni.
De az állampolgárságod változásával nem változik a neved. Azt külön kell kérvényezni, de akkor magyarországon is úgy fognak hívni. Vagy is hivatalos papirokon, olyan nincs hogy egyik országban Gézának a másikban meg Heinznak hívnak.
Viszont ha német akarsz lenni le kell mondanod a magyar állampolgárságról. Német állampolgárságot azért annyira nem osztják, ha csak nem vagy több mint 5 éve házas egy némettel. Nekem pl a gyerekem aki itt kint születik német apától itt lesz anyakönyvezve Német állapolgár lesz, és meg kell kérni a magyar anyakönyvi kivonatot, amiben ugyan az a név fog szerepelni. Minden jog innentöl megilleti ami más magyart is.
Köszi a válaszokat!
Én úgy olvastam valahol, hogy létezik kettős állampolgárság, csak kérvényezni kell, ha megfelelek az állampolgárrá válás követelményeinek. Ami pedig tudomásom szerint annyi, hogy legalább 8 éve Németországbeli lakcím és bejelentett munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!