Ha egy évig dolgozok Ausztriában mennyi ideig kaphatom majd a jövőben a nyugdíjat?
2018. máj. 12. 11:50
1/17 A kérdező kommentje:
Na és mennyit úgy nagyjából? Megközelítőleg.
2018. máj. 12. 11:51
2/17 anonim válasza:
Most komolyam azt kérded, hogy mondjuk évtizedek múlva épp mennyi nyugdíjat kapsz majd egy évnyi munka utá egy másik országtól? Ez inkább ezotéria kategóra... Lehet, hogy semmit (mert akkor már más lesz a szabály.) Épp most szigorítottak az osztrákok a magyaroknak fizetett családi pótlék ügyében is.
3/17 A kérdező kommentje:
Kizártnak tartom hogy ne fizetnék meg. Ez az emberi jogok semmibe vétele lenne...
2018. máj. 12. 12:13
4/17 anonim válasza:
Van ismerős, aki 6 éve van kinn, elmúlt 55, van még 7 éve az itthoni nyugdíjig, és nem számol. Egy év után arra az összegre számolj, amit abban az egy évben félre tudtál rakni, semmivel se többre.A nyugdíjban szerintem ilyen kicsi idő nem jelentkezik.
5/17 A kérdező kommentje:
Nem viccből linkeltem be az oldalt. De itt a lényege:
"Egy év után osztrák nyugdíj is jár
Ezzel szemben Ausztriában ugyanazok a munkajogi és adójogi szabályok vonatkoznak az idénymunkásokra, mint bármely más munkavállalóra."
2018. máj. 12. 12:19
6/17 anonim válasza:
Nyilvánvaló, hogy jár a nyugdíj. De ez nem azt jelenti, hogy mivel te egy évet dolgoztál, kapod majd az osztrák átlag nyugdíjat. A ledolgozott idő és jövedelem alapján számoljak ki, mint mindenütt európaban. Kapsz majd vagy 50eurot miatta.
7/17 anonim válasza:
Semmiféle olyasmi emberi jog nincs, hogy te 1 év munka után bármiféle nyugdíjat kapjál.
8/17 anonim válasza:
A 6-os nem ír hülyeséget. Itthon 40-50 év munkaviszony után kapnak az emberek 80-100 ezret (ha egyáltalán). Ha csak 1 évet dolgoztál, akkor időarányosan igen keveset fogsz kapni, még ha Ausztria, akkor is.
9/17 anonim válasza:
10/17 A kérdező kommentje:
# 9 Te agyatlan. A kérdésemet tegnap 11:50-kor raktam ki, a te linkednél lévő választ meg ma 00:56-kor írták... Ráadásul eddig nem is láttam ezt a kérdést. Ennyit erről.
2018. máj. 13. 07:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!