Kezdőoldal » Utazás » Európa » Büntetett előélettel busszal...

Büntetett előélettel busszal 4 határon át mire számítsunk?

Figyelt kérdés

Európán belül mennénk nyaralni busszal, de a párom volt büntetve.

Amikor repülővel mentünk ott nem volt nagy fennakadás, a reptéri rendőrség megállította egy 10 percre, de mehettünk is tovább (Afrikába), hazaérve úgyszintén, de érdekesmód csak idehaza ellenőrizték őt át jobban, odakint egyáltalán nem.

Most busszal indulnánk neki, 4 határon kellene átmenni, magyar, szerb, macedón, görög - és kicsit nagyon tartunk tőle, hogy mind a 4 határon lehívják, "megnézik közelebbről" ott is telefonálgatnak mint a reptéren, és ezzel egész úton látványosság lenne belőle, arról nem is beszélve hogy feltartanánk vele szegény többi utast.

Valaki utazott már hasonló helyzettel, vagy utazott úgy, hogy volt büntetett a buszon és miatta kellett várakozni minden határon?

Neki merjünk így menni busszal, vagy inkább válasszunk repülős utat?

2018. ápr. 16. 11:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy nagy baj lesz. Sőt minket soha nem állítanak meg.

A reptéren meg itthon azért nézték at jobban mert az ember hamarabb csempészik Afrikából mo-ra mint forditva :) jó nyaralás.

2018. ápr. 16. 12:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Menjetek busszal sokkal szebb úgy. Ne aggódj. Biztos nem állítanak meg minden határon ha egyen mégis az sem sok ido.
2018. ápr. 16. 12:36
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha a büntetett előélettel annak idején járt egy Interpol-os körözés is (vagyis még nem törölték onnan ki), akkor lehetséges a kellemetlenkedés. Ha már azóta eltelt néhány év, mehettek nyugodtan.

Kellemes nyaralást.

2018. ápr. 16. 12:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa, hogy azt feltételezed, a külföldi hatóságoknak rálátása van a hazai bűnügyi nyilvántartásra. A valóság az, hogy NINCS rálátásuk, és nem is releváns információ, hogy valaki büntetett előéletű vagy sem. Ha már leülte a büntetését, és nincs körözve, akkor senkit sem érdekel külföldön. Érted? Csak akkor baszogatják, ha éppen nemzetközi elfogatóparancs van ellene. Adatvédelmi aggályokat is felvetne, ha bármely külföldi szerv rálátna egy magyar állampolgár bizalmas adataira. A büntetett előélet egy olyan stigma, ami munkavállalási szándék szempontjából értelmezhető csak.

Tehát még egyszer: sem szándéka, sem módja nincs egy külföldi hatóságban arra, hogy az embered előéletét firtassa.

2018. ápr. 16. 12:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, én erről nem tudtam, hogy nincs rálátásuk!

Még csak egyszer voltunk nyaralni külföldön együtt, és 2 éve van szabadlábon.

Akkor remélem nem lesz semmi.

Köszönöm mindenkinek :)

2018. ápr. 16. 12:47
 6/10 A kérdező kommentje:

#4-es közben azt az infót kaptam, hogy nem igazán reális amit írtál, mert hogy igenis van rálátásuk, és a szerben megnehezíthetik a kijutást ha éppen olyanjuk van.

Hmm... az utazási iroda is azt írta, hogy kérdezzem meg inkább az adott országok nagykövetségeit, mert erről nem tud nyilatkozni. Akkor hát azt hiszem az lesz, csak az most milyen, hogy ezért felhívom őket? :D

2018. ápr. 16. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodj: ha a magyar hatóságok nem keresik, akkor más sem. Menjetek nyugodtan.
2018. ápr. 16. 15:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Addig természetes nekem is, hogy nem keresik, csak a repülőtéren is megállították, és várnunk kellett amíg telefonáltak, megkérdezték volt e büntetve stb. És oké, ez nem volt hosszú idő egy 10-20 perc, csak ha egy buszos út alatt mind a 4 határon ugyan ezt végigcsinálnák, annak nagyon nem örülnénk.
2018. ápr. 16. 16:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj. A legtöbb embert nem állítják meg.

Ha mégis megallitanak nem azt kérdezik hogy büntetett előéletű e.

Én ingazok cseh-nemet-magyarorszag,Ausztria és néha Románia között.

Soha nem szórakoztattak feleslegesen.

2018. ápr. 16. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Repülővel az EU-n belül maradsz, busszal kilépsz az EU-ból majd visszalépsz, és átmész 2 nem-schengeni határon. Biztos, hogy repülővel mennék...
2018. ápr. 18. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!