Rómában milyen mostanában a közbiztonság?
Kicsit irreleváns: Nem most történt, h. nászúton voltunk Olaszo.-ban (Róma - Nápoly és környéke - Capri). Nagyon szép, és látnivalókban gazdag 2 hét volt. Az árnyékolta be egy 'kicsit', h. a második napon meg szerettük volna nézni a tengert, és ehhez a térkép alapján a legrövidebb utat választottuk. Nem kellett volna...
Rendőrök (rendőrautóval) állítottak meg, kérdezték, h. merre megyünk. Mondtuk, h. hová szeretnénk eljutni, erre kicsit magyaráztak, majd kérték az útlevelünket, és elmondták, h. ez egy ellenőrzés, és ők fegyvereket, kábítószert, hamis pénzt keresnek. Elhittük, meg egyébként is mit tehettünk volna, a környéken nem volt senki du. 7-kor Nápolyban. Elkérték a pénztárcánkat is, majd visszaadták, és megköszönték. Csak másnap jöttünk rá, h. ellopták szinte az összes kápénkat, ami úgy 80 e Ft volt (10 éves sztori).
(Bár volt pénz a számlánkon, mégis az volt az első dolgunk, h. lemondjuk a már kifizetett hotelt (ahol egyébként laktunk), és visszakérjük az igénybe nem vett éjszakák árát, és egy szerényebb(nek tűnő, később kiderült, sokkal jobb minőségű) kvázi panzióba mentünk.)
Kb. tavaly egy ismerőssel (magyar srác) beszélgettünk Olaszo.-ról, aki több évig élt Rómában, és ő úgy jellemezte az esetet, h. "tipikus" (mármint az álrendőrös trükk, azaz kifosztás).
Erre vigyázz, meg a nagyon erőszakos színesbőrű árusokra. Szerintem nagyon tolakodóak (még északon, Milánóban is), persze, ha rendőrt látnak menekülőre fogják...
Uhh, ez durva történet, sajnálom, hogy ez lett belőle! :(
És köszönöm, hogy megírtad, még sosem hallottam ilyenről, úgyhogy tényleg hasznos tanács volt...
Hahahah ez vicces en 20 eves lany vagyok Egyiptomba voltam egyedul agusztusba akkor voltam eloszor ott es semmi se tortent..
Nem kell tartanod kiveve ha Mexikoba mesz egyedul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!