Erdélyi utazást tervezünk és érdekelne, hogy mennyire biztonságos oda utazni, mivel vigyázzunk?
Magyar rendszámos autóval megyünk, tusnádfürdőn lesz a szállás, de a közeli településeket, látnivalókat is megnéznénk.
Olvastam, hogy nagyon veszélyes az ország, sok a kocsifeltörés, rongálás. Hol érdemes parkolni, és hol nem? Este a szálloda parkolójába parkolnánk, de napközbe ugye nem? akkor is jellemzőek a rongálások, lopások?
Olvastam még a kamutrafipaxokról, illetve, hogy útközbe ne álljunk meg sehol autóval csak a turistapontokon, benzinkúton vagy lakott településen ahol sokan vannak.
Ezek közül mi igaz?
Dehogy veszélyes. Az elmúlt években többször is jártam Erdély különböző részein. Nekem csak pozitív tapasztalataim voltak. Az emberek nagyon kedvesek, segítőkészek.
Ahova mentek, ott a környéken tényleg inkább csak magyarlakta részek vannak.
De útközben sem volt soha semmi gondunk.
Arra kell vigyázni, hogy sok helyen elég rossz minőségűek az utak.
Kb. minden, amit felsoroltal, hulyeseg. Tavaly voltunk 10 napig, ezalatt egyszer sem ert atrocitas, pedig 4 magyarrendszamu autoval voltunk. A rendorok nemigen korrumpalhatoak, mert rettentoen szigoru buntetest kapnak ha elkapjak oket, a sebesseghatarokat meg a szabalyokat tartsatok be, ennyi.
Erdely jo resze 80-90 szazalekban magyarok lakta, normalis kornyek, kb. mindenutt beszelnek magyarul, ha nem, nemetul es/vagy angolul siman megerteted magadat.
Az erdoben a medvekkel viszont tenyleg vigyazni kell, nem felnek az embertol, siman kimennek a Szent Anna tonal is a kukakat fosztogatni fenyes nappal, a tomegben.
fúú, köszi a válaszokat :)
Lehet akik autófeltöréseket meséltek valójában medvék követték el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!