Kezdőoldal » Utazás » Európa » 17 évesen egyedül lehet...

17 évesen egyedül lehet szállnom szállodában?

Figyelt kérdés
Szeretnék utazni Bécsbe, és Firenzébe is pár hónap múlva, de még nem tudom, hogy mivel még nem vagyok 18, egyedül mehetek-e szállodába.

2018. márc. 17. 21:05
 1/4 anonim válasza:

Szia

En turizmus szakon tanulok

Ugy tudom, meg lehet szallnod termeszetesen

Mert 16 eves kortol van a jogszabaly

De a biztonsag esetere

Lehet legyen nalad valami hivatalos szuloi okmany

De amig fizetsz ketlem hogy barkit erdekel..:)

2018. márc. 17. 21:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2018. márc. 17. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Én 17 éves koromban már Kijevben is voltam, szülői felügyelet nélkül...semmi probléma nincs azzal, hogy nem vagy 18 éves
2018. márc. 18. 02:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Az országhatár elhagyásához 18 éves kor alatt mindkét szülő írásos beleegyezése szükséges (szülői engedély) lehetőleg a célország nyelvén vagy angolul.

Lehet, hogy soha, sehol nem fogják kérni, de egy esetleges igazoltatás, bajba keveredés esetén igazán jól jöhet.

" abban az esetben, amikor ... csak egyik szülőjükkel utaznak, vagy szüleik nem utaznak velük, hanem más személy kíséri őket, az együtt utazóknak ajánlott egy nyilatkozatot is magukkal vinniük, amelyet a nem utazó szülő, vagy mindkét szülő aláírt. Ezt a nyilatkozatot az úticél ország hatóságai kérhetik annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak az aláírással hitelesített irat alapján az utazási szándék jogtisztaságáról."

2018. márc. 19. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!