Síelni mennénk, de hova, és mikor?
Segítenétek dönteni? Szeretnénk elmenni síelni, de annyira kezdők vagyunk, hogy nem tudom, merre induljunk. Egyáltalán meddig tart a síszezon? Olyan helyet keresünk, ahol 4-5 éjszakára tudnánk foglalni, minél közelebb a pályához, hogy ne kelljen helyben autózni, legyen kék pálya, sőt a kéktől is könnyebb, legyen magyar nyelvű síoktatás felnőtteknek is, lehessen bérelni felszerelést, és mindezt reális áron.
Ha van ötleted, tapasztalatod, mindent szívesen veszek! Köszönöm!
Ausztria bármelyik hegy, de ott nem találsz magyar síoktatót, szerintem.
Magyarországon meg hegyet nem. :D
Murau Ausztriában.
Széles kèk pályák : check
Magyar síoktató : check
Nincs messze, tehát 4-5 napra simán megéri kimenni.
Pàlyaszàllás van. De rengeteg magánszállàs is a közeli falvkban. Sok helyen beszélnek magyarul, a hüttékben is.
Rögtön a hegy aljàról egy kabinos felvonó visz fel, ami le is hoz ha nem akarsz lesíelni.
Àr-érték arányban talàn a legjobb most.
Mondanám még a Chopok Jasnàt, most voltunk ott, és korrekt, ráadàsul olcsó pályarendszer, közel is van, de az màr inkább az angol, lengyel, lett, litván turistákra ment rà, magyar síoktatás már nem biztos hogy van.
Még annyit, hogy a március 15-i héten általàban tumultus van, de azért nem vészes, de akkor szokott lenni a magyar bajnokság is kint. Szóval akkor nehéz szállàst kapni. De màrcius közepèig- végéig síelhető, sőt egyszer már voltam ott húsvétkor is, április elején. Igaz akkor már kicsit vizes-jeges volt, de azèrt még lehetett rajta menni.
Chopokra egészen április közepéig lehet menni, az északi oldalon a magasabb pályák (Biela Pút-ig) símán síelhetők, az alja már olyankor azért locsog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!