Hova menjünk nyaralni Horvátországban?
Sziasztok! A nyáron szeretnénk a párommal elutazni Horvátországba. Olvasgattam már a neten, meg nézelődtem szállás után, de nem igazán tudom hogy, hova lenne érdemes mennünk.
Fontos szempont, hogy ne legyen túl messze. Szeretnénk szép helyeket felfedezni (akár óváros, akár nemzeti parkok), túrázni, kerékpározni, esetleg jet ski-t bérelni, eldugott kis helyeket meglátogatni. Tehát olyan városban szeretnénk megszállni ahol (illetve annak közelében) sok programot, kirándulást lehet szervezni.
Köszönöm előre a segítséget!
Split, Trogir az örök kedvenc nálunk.
Dubrovnik baromi messze van, baromi drága és mindig tömve van. 1 óra minimum mire parkolót találtunk minden egyes alkalommal mikor elmentünk oda. és csak egy a tucatnyi városból
Mindenképp a Krk szigetet ajánlanám. Ott tartalmasan el tudtok tölteni egy bő hetet, anélkül, hogy elhagynátok a szigetet! :) Imádtam!
Vannak:
-csodás óvárosok: Krk város, Vrbnik, Baska
-föld alatti cseppkőbarlang
-apró kavicsos, nagy kavicsos, és iszapstrand (Silo-nál)
-rengeteg túraútvonal
- Baska: legszebb tengerpartok egyike egész Horvátországban!
-álomszép eldugott partok és öblök (Baska, Stara Baska)
(itt a tengeri élővilág is mesés)
-lehet ezenkívül hajózni, illetve lehet bérelni terepre való autókat is :)
Szóval itt minden együtt van. A mesés part, eldugott öblök, gyönyörű óvárosok, nyáron pedig programok is! Vannak nyugis és nyüzsis helyek is, attól függ, mire vágytok!
Kedves utolsó!
Az, hogy körbe jártad autóval, az sajnos nem jelenti azt, hogy láttad a szigetet. Az autóutak nem látványosak. Mi gyalog jártuk majdnem körbe, és álomszép helyeket láttunk kristálytiszta vízzel, kevesebb emberrel, és mesés tengeri élővilággal. Googlizz rá pl. h Stara Baska.
Pont az a különleges a szigetben, hogy nem egy Crikvenica ami csak a tömegturizmusra épül, van egy part egy sétáló és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!