Nagyon kevés ember utazik Európán belül útlevéllel. Csak néhány olyan ország van, ahova magyar állampolgárnak kell az útlevél. Az egész unióba elég a személyi is. Unión kívüli szomszédunkkal pedig egyezményünk van ugyanerre.
De ha viszel útlevelet, akkor sem pecsételnek semmit.
2018. jan. 3. 13:29
2/8 D. Brasco válasza:
Csak neked pecsetelnek...de toled a vizumot a vámnyilatkozatot meg a meghivolevelet is kerni fogjak,illetve az igazolast a megfelelő anyagi fedezetről es szallasfoglalasrol.....
2018. jan. 3. 13:31
3/8 anonim válasza:
Nem, tőlünk csak elkérték, aztán ennyi.
Svájcban élünk, ott kötelező az útlevél (átutazáskor nem, de banki ügyeknél pl. kérik), így visszük azt is mindenhová. :)
2018. jan. 3. 14:11
4/8 anonim válasza:
Nem tudom, miért fáj egyeseknek, hogy vannak olyan emberek, akiknek van útlevele. Én sokat utazom, nemcsak EU-ban. Mindig nálam van az útlevelem. Így használom is. Ettől még tudom, hogy van, ahova elég a személyi is. Viszont ez nem azt jelenti, hogy oda tilos útlevelet használni.
Már nem szokás pecsételni. De pár éve nekem belepecsételtek pont a szerb határon :) meg is lepődtem :D
2018. jan. 3. 14:32
5/8 anonim válasza:
PL.az ukránok még nagyon szigorúan pecsételnek. Amúgy repülővel jobb útlevéllel utazni. Sok országban érkezéskor az útlevelet a szkenner alá tartod (külön sor) és már benn is vagy, míg a személyiket egyenként nézegetik. Ez rosszabb esetben 20-30 perc sorban állást is jelenthet.
2018. jan. 3. 15:06
6/8 anonim válasza:
Idén nyáron nekem pecsételtek, de csak hazafele.
2018. jan. 3. 22:15
7/8 anonim válasza:
2 hónapja odafelé pecsételtek, visszafelé nem.
2018. jan. 7. 16:07
8/8 anonim válasza:
Az emberek igen jelentos resze utlvellel utazik EU-n belul is ti. tobb repteren elektromos belepteto kapuk vannak amit szemelyivel nem lehet hasznalni - ennek hianyaban udvozol a marha nagy sor amit utlevellel kihagyhattal volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!