Személyi nélkül utazhatok Lengyelországba?
Figyelt kérdés
Sajnos későn vettem észre, hogy lejárt a személyim és hétfőn tudtam csak újat csináltatni, de máig nem érkezett meg és szerdán reggel indulnunk kéne Lengyelországba. Jogosítvánnyal igazolhatom magam vagy kell a személyi mindenképp?2017. dec. 22. 10:47
1/11 anonim válasza:
"Driving licences, post, bank or tax cards are not accepted as valid travel documents or proof of identity."
Nem. Miért nem kértél ideiglenes személyit? Azzal például mehettél volna.
2/11 A kérdező kommentje:
Kaptam egy nyomtatványt, azaz ideiglenest.
Van ahol azt olvasom, hogy mehetek, de van ahol azt írják, hogy nem.
2017. dec. 22. 11:36
3/11 anonim válasza:
Csinaltass utlevelet, kevesebbet szivsz majd a jovoben, ha pl. elveszted valahol a szemelyid.
4/11 anonim válasza:
A nyomtatvány nem ideiglenes igazolvány, csak egy igazolás arról, hogy igényeltél személyit. Az ideiglenes sz.ig. kártya formátumú. Lengyelországba utazni személyi igazolvánnyal, ideiglenes szig-gel és útlevéllel tudsz, a jogosítvány nem számít úti okmánynak (csak belföldön fogadják el személyazonosság igazolására)
5/11 anonim válasza:
nem utazol te sehova. jogsi csak belföldön elfogadott személy azonosságod igazolására. külföldre személyi vagy útlevél kell! ennyi. ha én tudom hogy utazok, nem pár nappal előtte ellenőrzöm az irataim érvényességét.
6/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
Pont ez volt a baj, hogy pár nappal előtte ellenőriztem..(1hét)
2017. dec. 22. 13:19
7/11 anonim válasza:
Útlevelet még másnapra is tudsz igényelni pótdíjj ellenében. (50 000 Ft).
Az ideiglenes személyi pedig egy plasztik kártya nem holmi nyomtatott A4es papír.
8/11 anonim válasza:
Én a reptéren dolgoztam és sajnos már nem emlékszem pontosan melyekbe, de nagyon sok eu-s országba 1 éve lejárt személyivel is tudsz utazni. Menj ki a reptérre és kérdezd meg:)
9/11 anonim válasza:
Még ha így is lenne akkor se lenne megoldható hisz személyi csináltatáskor le kell adni a lejárt okmányt (vagy ha elveszett/lopottnak nyilvánítják akkor nincs az az isten hogy te átjutsz egy határ ellenőrzésen azzal).
10/11 anonim válasza:
Nemrég voltam Lengyelországba. Nincsennek határok, nem nézik meg a személyit, szóval átmehetsz. De ha elkapnak személyi nélkül, akkor bajba kerülhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!