Kezdőoldal » Utazás » Európa » Személyi nélkül utazhatok...

Személyi nélkül utazhatok Lengyelországba?

Figyelt kérdés
Sajnos későn vettem észre, hogy lejárt a személyim és hétfőn tudtam csak újat csináltatni, de máig nem érkezett meg és szerdán reggel indulnunk kéne Lengyelországba. Jogosítvánnyal igazolhatom magam vagy kell a személyi mindenképp?
2017. dec. 22. 10:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Driving licences, post, bank or tax cards are not accepted as valid travel documents or proof of identity."

Nem. Miért nem kértél ideiglenes személyit? Azzal például mehettél volna.

2017. dec. 22. 11:17
 2/11 A kérdező kommentje:

Kaptam egy nyomtatványt, azaz ideiglenest.

Van ahol azt olvasom, hogy mehetek, de van ahol azt írják, hogy nem.

2017. dec. 22. 11:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Csinaltass utlevelet, kevesebbet szivsz majd a jovoben, ha pl. elveszted valahol a szemelyid.
2017. dec. 22. 11:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A nyomtatvány nem ideiglenes igazolvány, csak egy igazolás arról, hogy igényeltél személyit. Az ideiglenes sz.ig. kártya formátumú. Lengyelországba utazni személyi igazolvánnyal, ideiglenes szig-gel és útlevéllel tudsz, a jogosítvány nem számít úti okmánynak (csak belföldön fogadják el személyazonosság igazolására)
2017. dec. 22. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
nem utazol te sehova. jogsi csak belföldön elfogadott személy azonosságod igazolására. külföldre személyi vagy útlevél kell! ennyi. ha én tudom hogy utazok, nem pár nappal előtte ellenőrzöm az irataim érvényességét.
2017. dec. 22. 12:26
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Pont ez volt a baj, hogy pár nappal előtte ellenőriztem..(1hét)

2017. dec. 22. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Útlevelet még másnapra is tudsz igényelni pótdíjj ellenében. (50 000 Ft).

Az ideiglenes személyi pedig egy plasztik kártya nem holmi nyomtatott A4es papír.

2017. dec. 22. 13:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a reptéren dolgoztam és sajnos már nem emlékszem pontosan melyekbe, de nagyon sok eu-s országba 1 éve lejárt személyivel is tudsz utazni. Menj ki a reptérre és kérdezd meg:)
2017. dec. 23. 23:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Még ha így is lenne akkor se lenne megoldható hisz személyi csináltatáskor le kell adni a lejárt okmányt (vagy ha elveszett/lopottnak nyilvánítják akkor nincs az az isten hogy te átjutsz egy határ ellenőrzésen azzal).

2017. dec. 24. 00:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Nemrég voltam Lengyelországba. Nincsennek határok, nem nézik meg a személyit, szóval átmehetsz. De ha elkapnak személyi nélkül, akkor bajba kerülhetsz.
2017. dec. 26. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!