Át tudok menni a határon a testvéremmel?
Szóval Magyarorazágon élünk de a nagymama Ukrajnában (kárpátalján) és 17 vagyok a tesóm 13 de apánk nem eggy így a vezeték nevünk sem eggyezik, a kérdésem pedig, hogy karácsonyba én ukrajnába szeretnék menni és a tesómat is vinnem egy hétre szóval ezt meg lehet oldani vagy kell valami szülői bele eggyezés? Egyáltalán kiskorút vihetek magammal?
Válaszokat köszönöm!
Te magad is kiskorú vagy!
Mi lenne a családi karácsonnyal, ha ti Ukrajnába mennétek?
Igen, jól írják, Te magad is fiatalkorú vagy még. Az ország elhagyásához mindkettőtöknek szükséges MINDKÉT szülő írásos engedélye, beleegyezése.Ha ilyenetek nincs, lehet, át se engednek a határon.
Mivel szüleitek elváltak, úgy a Te apád és a testvéred apjának az írásbeli engedélye is szükséges és az anya ugye közös.
Lehet, hogy sosem kérik, de ha egyszer valami miatt gubanc van, rendőrségi igazoltatás vagy valamelyik szülő bejelenti az "eltűnésedet", akkor akár rendőrséggel is köröztethetnek.
Tessék, nem én találtam ki (2-es):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!