Volt már valaki Slovéniai köruton kocsival?
Triglav Nemzeti Park
Bled, Vintgar szurdok, Bohinj, Bovec, Tolmin szurdok, Skocjan barlang, Posztojnai barlang, Skofja Loka
Itt jól össze van foglalva. 1-2 nap igencsak kevés Szlovéniára, amilyen kicsi, olyan szép ország, különösen szeretem benne, hogy sokkal közelebb áll civilizáltságban pl. a németekhez, mint a délszláv országokhoz. Ljubljanában és Bovec környékén jártam, mindkét helyen el lehet tölteni 2-3 tartalmas napot. És ha már ott jársz, felkereshetsz egyet az I. világháborús katonai temetők, emlékhelyek közül, már csak a magyar vonatkozások miatt is.
Kétszer voltunk itt a Bohinj tónál, gyönyörű táj, május végét vagy egy szép őszi hetet javaslok, mondjuk én kerülöm a sok nyári turistát.
Egy hosszú hétvégébe a Vogel fért bele, a Száva vízeséses forrása és Bled a Vintgar szurdokkal. Kisgyerekekkel voltunk.
Még hiányzik Postojna, az Isonzó és még sok más. Az éttermi árak magasak, részben önelláttunk.
Bled meg bohinj szerintem teljesen felejthető......mind kettő az egekig van hypolva,és képeken lehet jól mutat,de a valóságban egyáltalán nem kell elájulni tőle,ráadásul fél napos programnak is kevés!Talán a kettő együtt kiad egy napot!
A postojnai cseppkő barlang szép-szép,de hogy majdnem 60€-t nem ér 2 felnőttnek a belépő az tuti!Akkor már sokkal inkább a skocjan barlang,olcsóbb is meg különlegesebb is a föld alatti reka folyóval!
Aztán egy páran írták még az 1.vh-s helyeket!Ezekből valóban nagyon sok van ha erdekel az ilyen tudok tippeket adni hogy melyiket érdemes megnézni es mi hol merre meddig!
Ha a hegyek imádója vagy akkor mindenképpen ajanlanek egy triglav mászást vagy valamelyik 2500+ -os csúcsot!Ebből is tudok ajánlani jópárat ha valóban erdekel!
Szóval ha bármi kérdésed van írj,de az konkrét legyen meg ne ilyen lehet talán esetleg mert feleslegesen nem fogok itt írkálni a talánra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!