Kezdőoldal » Utazás » Európa » Megéri Párizsba menni? Szép...

Megéri Párizsba menni? Szép hely? Milyen árak vannak ott?

Figyelt kérdés
Nemsokára megyünk Párizsba. Milyen árakra lehet ott számítani? Repülőre miket lehet felvinni? pár napra mennénk...
2008. okt. 22. 17:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Én már voltam Párizsban, gyönyörű, megéri!!
2008. okt. 22. 18:53
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is szép, de én még egyszer már nem megyek vissza, más város is van annyira szép. Árakat illetően, drágák. Nem kicsit, nagyon. Nem a magyar ember pénztárcájának való.
2008. okt. 22. 23:04
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Párizs álomszép, és egyáltalán nem drága, csak körül kell nézni egy kicsit, nem az első étterembe beülni. Ha meg elvagy melegétel nélkül néhány euróért hatalmas palacsintákat, szendvicseket kapsz. Eddig kétszer voltam, de megfogadtam, hogy minden évben egyszer elmegyek. Nem lehet megunni!
2008. okt. 23. 00:10
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Párizs valóban szép, de pár nap alatt csak a "trendi" dolgokat lehet megnézni (pl. Eiffel-torony), de Párizs szépsége igazából az apró dolgokban mutatkozik meg. Nem a rohanásban, hanem ha leülsz a parkban, és csodálod a környezeted, ha sétálsz a hegyen. Tény, hogy pár nap alatt is sok dolgot lehet megnézni, és nem is mondom, hogy élménytelen lesz, hiszen csodás dolog felsétálni az Eiffel-toronyba, vagy megnézni a Notre Dame-ot. Elsőre ez is "bőven elég csoda", de ha egyszer visszamész, és van időd körülnézni, felülni csak úgy egy buszra, bemenni egy kicsike múzeumba, egy eldugott utcába, akkor látod meg Párizs "igazi arcát."

Árakat tekintve: Nem igaz, hogy lényegesen drágább, mint Magyarország. Csak körül kell nézni, és nem a legdrágábbat megvenni!

Jó utat!

2008. okt. 23. 11:37
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Az előző válaszóló meglátását az árak tekintetében én a visszájára fordítanám. Ha az úgymond megnézésre érdemes dolgokat nézed meg, akkor iszony árúak a belépők, és ha éppen ott éhezel-szomjazol meg, akkor a gatyád is rámegy, hogy pl. Versailles-ben kifizess 3-4000 Ft-ot két gofry-ra és egy teára. Én tavaly novemberben voltam, de hatalmasat csalódtam. Elmondhatom, hogy bejártam majd egész Párizst, de a jobb helyeken (kerületekben) is csak óriáis koszt és ultrabunkó emberekkel találkoztam. Visszaköszön a franciák hírhedt nacionalizmusa, mert ha TE nem az ő nyelvükön szólalsz meg, akkor szó szerint leszarnak, tök mindegy mit akarsz. Természetesen vannak segítőkész emberek, de az kb. 2 százalék. Nászútra pl. a legutolsó helyen sem ajánlanám. Abban egyetértek, hogy szép, de a legteljesebb mértékben az volt a benyomásom róluk, hogy "gyere ide nyomorult külföldi, lesd meg a szar Eiffel-tornyot és a Louvre-t, egyél bagettet, persze jó drágán, aztán húzzál haza". Egyetlen helyszínen sem éreztem azt a fajta vendégmarasztaló hozzáállást, ugyanakkor felismerhetnék, hogy a turizmus hatalmas bevételük forrása. Tehát összegezvén: hatalmas drágaság, irgalmatlan kosz (mind az utcán, mint egy még akár nívósabb étteremben is (nem tudom, ez valamiféle elvi kérdés náluk talán)), bunkó, segítőkésztelen emberek, tehát megfogadtam, hogy ha vissza is megyek, inkább csak vidékre, mert az gyönyörű. Párizst látni kell, ez nem kérdés, de készülj fel rendesen. Ha gondolod elmesélem még a konkrét tapasztalataim. Üdv.
2008. nov. 3. 06:31
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Még visszatérve kicsit Versailles-re. Számomra az volt a tetőpont. Azt a helyet mindenki ismeri a világon, még az amerikaiak is (pedig az ritka), és nem is hiába: csodálatosan szép, ott nagyon ügyelnek a tisztaságra, szinte olyan érzés, mint hogyha leesne egy falevél a fűre, azonnal menne az osztag. Végeztünk, megettünk a fentebb már említett két db csokis goffryt és egy teát és fizettem érte kb. úgy 4000 Ft körül. Most vagy lehúztak, vagy nem tudom. Mondom jó, ez van, Párizs, Verszáj. Utána indul a barátnőm a büfével szemközti WC-re, és azzal a lendülettel jön is vissza, hogy inkább majd menjünk be egy Mekibe, mert jó ha az egerek nem rágják le a mellét. Tehát ilyen. És ez az egyik legfelkapottabb nevezetesség berkeiben. Gondolhatod, mit találsz máshol. Én úgy gondolom, hogy kicsit elszaladt velük a ló, nagyon úgy éreztem, hogy csak az ember pénzére hajtanak, de arra teljes gőzzel.
2008. nov. 3. 06:38
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Teljes mértékben osztom az előttem lévő két hozzászólást. Bunkók, kosz kosz és kosz. Nézd meg a Louvre-t az Eiffelt és a Notre Damot, aztán gyere gyorsan haza.
2008. nov. 3. 07:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Hűűű hát elhszem azt is h gyönyörű és csodálatos és azt is h bunkók és koszos. nemsokára úgyis kimegyek és majd meglátom :) Azért köszönöm szépen a válaszokat!!! Aki írta azt a 2 hosszú hozzászólást az még nyugodtan leírhatja a tapasztalatait bővebben, akár ide is. Érdekel :)
2008. nov. 3. 17:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Na, milyen volt? Azért kérdezem, mert én is megyek nemsokára
2010. febr. 14. 20:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon is jó :) Tényleg megéri
2010. febr. 15. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!