Szlovákiában mennyire számít gyakorinak, hogy rászólnak az emberre, ha magyarul beszél? Csak én fogtam ki egy bunkót, vagy ott ez mindennaposnak számít?
Szlovákiai tapasztalataim:
- Párkányban többször jártunk, fele ember szlovákul, fele magyarul beszél, mi zömmel magyarul kommunikáltunk - semmi gond nem volt sehol.
- Komárnóban idén nyáron voltunk, rengetegen beszéltek a helyi lakosok közül - egymás közt is - magyarul. Ha megszólítottunk valakit magyarul, nem volt gond: csak boltban, hivatalban beszéltek szlovákul.
- Kassán egyszer voltam - szerintem többet se -, ott viszont a boltba belépve 2 eladó magyarul beszélt egymás közt, de amikor odamentem és magyarul szóltam, közölte, hogy nem beszélik a magyart. Meg egyébként is az egész városban azt éreztem, hogy utálják a magyarokat. Nos, én megtanultam szépen a leckét anyukámtól: hogy csak olyan helyre menjek, ahol szívesen látnak - ide nem megyek többet. El tudom költeni máshol is a pénzem :D
4-es, mi a francért kell mindenbe belekötni: esküszöm, már ebbe fáradok bele, hogy leírok valamit és abba MINDIG BELEKÖT VALAKI! utána meg azzal töltöm az időmet, hogy órákig magyarázok :-(
NEM, NEM KOMÁROM. Ha azt mondom, hogy Komárom, akkor az a MAGYAR Komárom, ha azt mondom, hogy KOMÁRNO, akkor azt mindenki tudja, hogy az SZLOVÁKIA, a hídon túl.
# 3
Igazad van, én is megtanultam a leckét, és soha többé nem megyek nemhogy Kassára, hanem Szlovákiába sem. Engem ne vegzáljanak mert magyar vagyok. Az amerikai turisták ha angolul szólalnak meg, azokat is bántják? Nem hiszem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!