Mennyire veszélyes egy szervezet kirándulás Pripjaty-ba?

És van még más ilyen halva született ötleted, mint katasztrófaturizmusban részt venni, és feljelenteni a felettesed? Inkább idehozd, ne fárassz vele másokat. MI meghallgatunk szépen.
Jó éjszakát!

2-es, egy egynapos kirándulás a zónába nem jelent érdemi egészségügyi kockázatot, mert még a régi, roskadozó szarkofág mellett állva sem határértéket felüli a sugárzás. Sőt, onnan pár száz méterre kéthetes váltásokban építik az új szarkofágot - kb olyan távolságra a leolvadt reaktortól, mint ahonnan a turisták nézik az utóbbit.
Aki pedig ezt puszta katasztrófaturizmusnak tekinti, az sose tekintse meg Pompeii városát, a bajai árvízi vagy épp a kolontári emlékművet vagy épp az auschwitzi emlékhelyet sem. De még a Gyilkos-tó is necces.
Szerintem pont most kellene minél tőbb magyarnak eljutnia Csernobilba, mert ezen a helyen nyilvánvalóvá válik: az atomenergiáról nem titkolózva, sunnyogva kellene kommunikálnunk, mint az a csernobili tragédia napjaiban is törtènt, hanem nyíltan és nem elhallgatva a kockázatokat. Miközben ugye a magyar kormány állandóan lapít Paks 2 ügyében...

film, KATASZTRÓFATURIZMUS helyett - Pompeiihez hasonlítani dőreség.

Egy szervezett kirándulás valószínűleg veszélytelen, az idegenvezetők hetente megteszik ezeket az utakat, nyilván a saját egészségüket sem tennék kockára. Egyszer én is szeretnék eljutni oda, valamiért nagyon közelinek érzem ezt a témát. Nagyon szomorú, felháborító, de egyben van benne valami csodálatra méltó is.
Érdemes lenne mindenkinek utánaolvasni egy kicsit a mai helyzeteknek, koránt sem akkora már a veszély, mint sokan gondolják. A területen folyamatos munkálatok folynak és szinte mindenhol védőruházat nélkül látogatható. Szerintem ha van rá lehetőséged ne hagyd ki.

Te kis bohó nyolcaska, hát Pompeiibe és Herculaneumba nem azért mennék - ha lenne rá pénzem-, hogy a tragédia gipszből kiöntött áldozatait szörnyülködve nézegessem, hanem a konzerválódott fantasztikus művészetéért és építészeti emlékeiért.
A Pripjatyi tragédia elég filmen is, ha muszáj. De nem is muszáj, mert ettől nem lesz azért senki atomtudós, hogy beleugathasson a tudományos-technikai kérdésekbe, csak azt hiszi majd és elég veszélyes, ha valaki azt hiszi tud és ért valamit, de nem. Ha tehát akár magam, vagy a tárdadalom érdekeit nézem, mindenképpen jobb lenne, ha művészettel ismerkedéssel tölteném az időmet, és ragyogó tengerparton a szabadságomat - és nem pedig egy technikai tragédia emlékhelyén búsulnék. Okoska-Hatoska voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!