Autót csak úgy tudok bérelni, hogy x osszegü letetdijat tartanak vissza a bankkártyámról?
Ryanair oldalan neztem amikor foglaltam a repulojegyet, akkor irta hogy a feltetele az auto foglalasnak hogy 200ezret letetben kell hagyni. De 50ezer kb a kocsi.
Utána meg itt néztem: [link]
Itt, ha jol ertelmeztem nem kell letetet fizetni?
Bérelni nem egy egyszerű dolog , bárki bármit is mond.
Majdnem mindenhol kérnek kauciót valamilyen formában.
Nyáron szerettem volna bérelni és minden nemzetközi cégnél hitelkártya, (nem bankkártya!) volt az egyik feltétel. Nekem nincs hitelkártyám, adna a bank, de nincs rá szükségem, szóval nem tudtam tőlük MO-on bérelni, mert KP-t nem fogadnak el kaucióként. A kisebb magyar cégeknél nem kell hitelkártya, olcsóbbak is , de nekem tizenéves autók nem kellenek. Görögországba utaztam volna , idősebb ismeretlen autóval nem mertem volna elindulni. A magyar maszek kölcsönzőstől megkérdeztem, hogy mit tesznek, ha lerobban valaki külföldön azt válaszolta, hogy olyan még nem volt , ők rendszeres karbantartással megelőzik az ilyen problémákat... A képeken M-es, N-es , P-s rendszámú autókat reklámoztak, qrva nagy megelőzés lehet náluk, ha az autók pár évvel ezelőttig külföldön futottak... Ráadásul elhagytam volna az EU-t és még ez is egy akadály, a legtöbb kölcsönző ezt sem engedi vagy még több pénzt kér . Sok sikert !
"de nekem tizenéves autók nem kellenek" Magyarorszagon most nyaron bereltem egy 2015-os Opelt, ami miniatur karcolasokat leszamitva tip-top allapotban volt. Elore kifizettem a berleti dijat (amiben a palya matrica is benne volt) es NEM kellett kauciot fizetnem. Ez egy kis ceg, nincsenek agyonreklamozva, de a kocsit szemelyesen a tulajnak adtam le es maximalisan meg voltam elegedve.
Az osszes nagynevu ceg kauciot kert, 1.5x dragabb volt mint ez a kis ceg es ugyanazert az arert, amiert kaptam egy kombi Opelt, NEM kaptam volna a nagy cegektol meg a legkisebb autot sem. Plusz a nagy cegeknel extra a palya matrica.
Ezt csak azert irtam, hogy lassatok nagyon sokfele kolcsonzo letezik.
Mondjuk ezt Magyarorszagon el tudom kepzelni, de szerintem kizart, hogy kulfoldon kaucio nelkul talalj uj(abb) autot.
SOT!
A legtobb nagynevu cegnel 300 kilometer per nap volt a megteheto kilometerek szama, utana minden tovabbi km 15-20 forint. Tovabba a nagy cegek nem mindegyike engedte volna, hogy a kocsit kivigyem az orszagbol. Ez a ceg korlatlan km hasznalatot adott es engedtek, hogy elvigyem a kocsit kulfoldre.
En siman kivaltanek egy hitelkartyat es arra nyugodtan raterhelhetnek a kauciot es nem kene a sajat penzemet erre aldozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!