Tudtok Szlovákiában valami jó ételkülönlegességet vagy terméket amit mindenképpen érdemes megkóstolni?
A vásárlás nemzetközivé lett, jellegzetes szlovák tárgyakért viszont keress népművészeti boltot.
Jó nemzeti ételek pedig minden országban vannak. Lehet hogy nem mindenki szereti őket. E tekintetben hagyatkozz a helyiekre.
Sok helyen főzhetnek ilyesmit, de nemzetközi tapasztalt, menj olyan helyre, ahol az étkezési dő vége felé még sokan vannak. Mert ott jó a séf.
A pacallevest ne hagyd ki (držková polievka). Nekem egyértelműen a kedvenc szlovák kajám és viszonylag nehéz elrontani.
Segedínsky guláš: olyasmi mint a székelykáposzta, de tejszínnel. Attól függ hol főzik, ha nem csinálják nagyon savanyúra, akkor én nagyon szeretem. Knédlivel adják.
Maďarský guláš: Megtévesztő a neve. Vajpuhára főzött marhahúsból készült pörkölt, szintén knédlivel. Fincsi.
Ha boltba mész vegyél egy doboz treskát. Majonézes halsaláta tulajdonképpen. Sajnos ennek is változó a minősége. Amit a Lidl-ben árulnak az finom.
Demikát: bryndzás (juhtúrós) leves. Ettem már nagyon finomat és elég közepeset is. Ez is a szakácstól függ.
Az alap dolgokat, amit mindenki ismer, már leírták előttem.
A kofola elsőre biztosan furcsa lesz. Szokni kell kicsit, adni neki egy kis időt. Utána vagy megszereted vagy nem. 1-2 hét Szlovákiában tartózkodás alatt simán meg lehet szeretni. A csapolt jobb mint az üveges.
Én szeretem, de akárcsak a többi cukrozott üdítőt mértékkel fogyasztom. Van belőle light, de csak palackozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!