Ryanair-nél mennyire kell pontosan figyelembe venni a kézipoggyász méretét? Tudom hogy 55*40*20as a max plusz vihetsz fel egy kisebbet is.
Második: a kisebb táskával is gondjaim vannak szintúgy, de úgy hallottam h ha egyik sincs megtömve és ugye a sporttáskát is és a hátizsákot is összébb lehet nyomni, akkor nem veszik annyira szigorúan a méretezést.
Ez mennyire igaz? Mert ha nem találok olyat ami mond a 3méretnek megfelel, akkor vennem kell kimondott gurulos utazótáskát?
Nem kell feltétlen gurulós bőrönd. Ha nem akartok idegeskedni a poggyász miatt, és még táskavásárlás előtt vagytok, az a legegyszerűbb, ha beszereztek egy max 55*40*20 cm-es utazótáskát vagy bőröndöt, egy kis, könnyű hátizsákot, meg egy olyan kis táskát, amiben elfér a pénztárca, az útlevél (ha azt is visztek) és a mobil, meg max 1-2 apróság (papírzsepi, rágó vagy savanyúcukor a fel- és leszálláshoz.) Lehetőleg hosszú szíjjal, hogy keresztben átvetve tudjátok viselni. Ezekkel bármelyik légitársaság gépére fel lehet menni, ha a hátizsákkal problémáznak, összehajtva pikkpakk betehető a nagyobb tatyóba, a kistáska marad nálatok.
A Ryanairről tudni kell, hogy általában csak 90 kézipoggyászt engednek felvinni, a többit (ingyen) leteszik a csomagtérbe. Ez úgy szokott zajlani, hogy beszállás előtt végigmennek a földi utaskísérők az utasok során, és a kiszemelt poggyászokra sárga jelzést tesznek, ezt aztán a gépre menet elveszik a rakodók. Ez az elsőbbségi beszállással utazókat nem érinti. Jellemzően a merevfalú, gurulós bőröndöket nézik ki. Érdemes beszálláskor a sor elejére beállni.
4-es válaszoló, köszönöm! :) (2-es vagyok.)
Amúgy én is arra gondoltam, hogy nem viszek 10 kilót remélhetőleg úgyse, tehát ha problémáznak a hátizsákom miatt, kipakolok belőle és beleteszem a kézipoggyászomba. Szerzek egy mini táskát is akkor, szükség esetére. :)
Amúgy nekem elsőbbségi jegyem van, pont azért, mert elég nekem most az összes izgalom, ami egy ilyen első úttal jár, nem hiányzik, hogy esetleg elkeveredjen/megrongálják a csomagomat, jobb az nekem, ha magam mellett tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!