Akik kint éltek Ausztriában, meg tudnátok mondani, hogy mennyire lehet elhelyezkedni tanító, óvónő, rajztanár, fejlesztőpedagógus, vagy gyógypedagógus szakon?
Én tanítónői végzettséggel és x év tapasztalattal mosogatok, mert ahhoz, hogy a szakmámban dolgozhassak, anyanyelvi "schwiizerdütsch" szükséges.
Ennyit erről, ráadásul ez kantononként változik, tehát pl. Genéve-ben már nem taníthatnék zürichi lakosként, mert nem beszélem a dialektet.
69%os, az Svájc , mi köze ennek Ausztriához? Az ausztriai német jóval közelebb áll a hochdeutschhoz mint a svájci.
Kérdező. Szerintem iskolai rajztanárból meg óvónőből épp elég van. Ami érdekes lehet az a gyógypedagógus. Viszont tényleg majdnem anyanyanyelvi német kell egy ilyen állás betöltéséhez. Magyar képzést szerintem elfogadják, se a németeknél se az osztrákoknál nem szoktak ebből ügyet csinálni. Ez csak svájciak mániája hogy nem fogadják el a magyar diplomát/képzést, kivéve ha gazdasági.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!