Kezdőoldal » Utazás » Európa » Akik kint éltek Ausztriában,...

Akik kint éltek Ausztriában, meg tudnátok mondani, hogy mennyire lehet elhelyezkedni tanító, óvónő, rajztanár, fejlesztőpedagógus, vagy gyógypedagógus szakon?

Figyelt kérdés
Melyikből van esetleg hiányszakma, illetve hol tudnék közalkalmazott állásokat nézni? Néhány oldalt végigböngésztem, de nem találtam, csak egyetlenegy óvónő állást.

2017. aug. 30. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Ezekhez mindegyikhez nagyon jó (tényleg anyanyelvi szintü) német tudás alap - és az eléggé kizárt, hogy neked kellöen meglegyen.
2017. aug. 30. 20:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, bár nem a nyelvtudásra irányult a kérdés, hanem melyikből van esetleg hiányszakma.
2017. aug. 31. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
21%
Tökmindegy, melyikből van hiányszakma, ha nem tudod az adott település dialektusát, kitörölheted a segged a diplomáddal.
2017. szept. 2. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
38%

Én tanítónői végzettséggel és x év tapasztalattal mosogatok, mert ahhoz, hogy a szakmámban dolgozhassak, anyanyelvi "schwiizerdütsch" szükséges.

Ennyit erről, ráadásul ez kantononként változik, tehát pl. Genéve-ben már nem taníthatnék zürichi lakosként, mert nem beszélem a dialektet.

2017. szept. 2. 21:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

69%os, az Svájc , mi köze ennek Ausztriához? Az ausztriai német jóval közelebb áll a hochdeutschhoz mint a svájci.

Kérdező. Szerintem iskolai rajztanárból meg óvónőből épp elég van. Ami érdekes lehet az a gyógypedagógus. Viszont tényleg majdnem anyanyanyelvi német kell egy ilyen állás betöltéséhez. Magyar képzést szerintem elfogadják, se a németeknél se az osztrákoknál nem szoktak ebből ügyet csinálni. Ez csak svájciak mániája hogy nem fogadják el a magyar diplomát/képzést, kivéve ha gazdasági.

2017. szept. 3. 14:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, köszönöm válaszod! :) Akkor még az is elvégezzük :)
2017. szept. 25. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!