Sok Londonban élő magyar miért él úgy, mintha még mindig Magyarországon lenne?
Kaja: arra még nem gondoltál, hogy esetleg már kipróbálták a brit kaját, de jobban szeretik a hazai ízeket és ezért vásárolnak a magyar boltban?
Látnivalók: általában az embereket, akárhol élnek, azok a látnivalók érdeklik legkevésbé, amelyek ott vannak a közelben. Miskolcon nőttem fel, de egyszer se jártam a diósgyőri várban, mert sose mentünk el, mondván, úgyis itt élünk és elmehetünk bármikor. Inkább messzebb lévő nevezetességekhez utaztunk el mindig.
Egyébként pedig nem sok közöd van hozzá, hogy ki hogyan éli az életét.
Akkor szépen sorban.
1. Tulajdonképpen egyetértek veled, és valóban semmi közöm ahhoz, ki hogyan éli az életét, csupán érdekel, azért tettem fel a kérdést. A brit kaja meg azért elég tág fogalom, és nem csak brit meg magyar étel létezik.
2. A második válaszoló érti is, hogy miről beszpélek.
3. Való igaz, hogy az elején, amikor tök egyedül kijöttem, akkor egy csomó emberrel laktam együtt, mivel nyilván nem voltam gazdag, hogy egyből flatbe költözzek, és nem is ismertem senkit, akivel közösen kivehettünk volna házat... Azt viszont, hogy csomó emberrel, úgy is értem, hogy folyamatosan cserélődtek az emberek, volt, aki csak egy hétig lakott ott, én viszont két évig, így alkalmam volt elég sokféle emberrel együtt lakni. Azért az angol kolbász (sausage) nem összehasonlítható alap a magyar kolbásszal, az inkább már a chorizo, szerintem.
4. Én is magyar vagyok, és sok magyar kaját ettem, amíg otthon laktam, és szeretem is a halászlét, a túróscsuszát meg a rántotthúst is, de azért merek nyitott lenni, és kipróbálni valami újat is. Most tökmindegy, hogy az dél-afrikai bor, cheddar sajt vagy szójaszósz.
5. Az ötödik is érti, miről beszélek.
6. Két hét, nagy dolog! Gondolom, nyaralni voltál, nem tartósan ott élni. Aki nyaral, nem feltétlenül ugyanazokat eszi, mint aki tartósan itt él, ha angolok még nem haltak ki a kajájuktól, pedig nekem úgy tűnik, hogy még élnek, akkor a közép-európaiak is túlélhetik. Azért azt elmondhatnád, mégis mik voltak azok a kaják, amiktől rosszul voltál.
Hazai izek, LOL. Aki evett mar chorizo kolbaszt, rajon, hogy hazai izek jobb kiadasban. Brit kaja... Az egesz vilag konyhaja kaphato, a cheddar sajt meg egy olyan sajtizu sajt, ami nem egy gyors-erlelt fos, amit a magyarokkal etetnek hosszu evek ota.
Aki ilyen, azok alkalmazkodni sem tudnak amugy. Udvariatlansag, tolakodas, be nem illeszkedes.
A cheddar épp hogy majdnem leírtam, hogy milyen. Sós, színanyagos, tessék megnézni az ingredients listát.
Mért kéne alkalmazkodni a multikulti semmihez.
Az eredeti angol ételek meg ízetlenek, hal meg sültkrumpli, kenyérpuding meg gyümölcskenyér sötét sörrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!