Át engedik így a határon?
Családommal elhatároztuk hogy így Hétfőn elemgyünk Bécsbe. Azonban bátyámnak pár napja járt le a személyi igazolványa és kedden kéne menni az újért. Lejárt személyivel biztos nem engedik át,ugye?
- az útlevelünk is lejárt már,mert rég voltunk külföldön -
Az esetek 99%-ban nem találkozol határőrrel a magyar-osztrák határon. Sokkal kevésbé szigorú az ellenőrzés, mint régen volt.
A maradék 1%-ban megnézik az iratokat, de ha csak tényleg pár napja járt le, akkor át fog engedni, persze egy kis "ejnye-bejnyével". Én neki mernék indulni.
2007. december 21-én Magyarország csatlakozott a Schengeni övezethez és megszűnt a határellenőrzés.
Elvileg határ 30 km-es sávjában (mindkét oldalon) fokozott rendőri ellenőrzés van, meg hát a rendőr bárhol igazoltathat.
Elvileg szükséged van érvényes úti okmányra, gyakorlatilag ha nem csinálsz balhét, vagy nincs oltári nagy pecched, semmi szükség rá.
Értem! Köszönöm :]
Egyévként megtaláltuk a személyiigazolvány-igénylő lapját és úgy hallottuk hogy elvileg,amíg nincs érvényes igazolvány,akkor addig az is jó..
Ez is jó hír,mert van! :]
Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek :]
A határon, mint fentebb írták, átlépéskor ellenőrzés NINCS. Viszont jó tudni, hogy a külföldön NEM fogják elfogadni az igénylőpapírt, hiszen jó eséllyel el sem fogja tudni olvasni, arról nem is beszélve, hogy az nem hivatalos papír. A jogosítvány jó, ha nála van, de az szintén nem alkalmas sajnos semmire, maximum arra, amire kitalálták : igazolja, hogy tud vezetni.
Egyébként szinte biztos, hogy nem fog a kutya sem megállítani Ausztriában, én simán el mernék indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!