Horvátországba (Porec) érdemes Szlovénián keresztül menni?
Azoktól kérdezem, akik már voltak. Keszthelyről indulnánk. Jobb a szlovén autópályát választani, mint a horvátot?
Melyik határátkelőn lehet átmenni? Koper? Mennyire zsúfolt? És még valami: ha letérünk az autópályáról, eléggé kanyargós utat jelez a google. Ezek mennyire gázos hegyi utak? Kevésbé gyakorlott sofőr neki merjen indulni?
Sosem jártunk még arra, teljesen idegen a terep. Köszönöm, ha valaki válaszol.
Köszönöm a lényegretörő választ!
Elfogadom, hogy inkább ne, de ha szépen megkérlek, kifejtenéd bővebben, hogy miért?
Szerintem meg erdemes!
A szloveneknel nagyon jo a palya es nem is kell kinlodni a kapus rendszerrel hanem veszel egy 7napos matricat 15€-ert azt csokolom!Meg nem mellesleg olcsobb is igy mert nem vagom pontosan mennyi a díj a horvatoknal de szerintem egy iranyba nem jössz ki 15€pályadijbol!
A koper-i hataratkelest nem ertem,tekintve hogy az egy tengerparti nagyvaros!Ott ér veget a palya onnan kell menni dél fele es dragonja vagy secovlje telepulesnel atlepni a hatart!En az utobbit ajanlom......ott szinte soha sincs senki a masiknal meg egyfolytaban all a sor!
Az út aztan az isztrian valoban kanyargos lesz,de ez ilyen!Nem kell beszarni nem hegyi szerpentinezesrol van szó,barki el tud ott közlekedni aki életeben vezetett már vagy 30km-et!
"veszel egy 7napos matricát"
...és már meg is szívtad.
Ugyanis azonnal indul, és mire visszafelé jössz pont lejár. Így vehetsz egy másaikat.
Figyeljetek, a matrica meg az útidíj ára a legutolsó dolog ami érdekel. Annyi, amennyi....
Sokkal jobban érdekel az, hogy milyen emelkedők (szűk utak) vannak, ha vannak, illetve az, hogy az autópályáról letérve normálisan ki van-e táblázva, hogy merre.
Nem pénzt akarok spórolni elsősorban, hanem időt ha lehet. És hogy ne legyen egy idegbaj az út. Kétszer jöttünk a horvát autópályán, borzasztó dugók voltak, főleg a fizető kapuknál.
3-as, nagyon köszönöm a tippeket. Igazad van, Kopert kicsit bekevertem, mert ott kell lejönni az autópályáról.
Ezek szerint Te már jártál arra. Ezek ilyen kis falusi/kisvárosi határátkelők?
Nyitva vannak éjjel-nappal? (jártunk már úgy Ukrajnában, hogy várni kellett volna, vagy visszamentünk, mert bezárt a kishatár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!