Járt valaki mostanában Crikvenicán? Lesz lehetőségünk egy 3 napos buszos kirándulásra, de saaaajnos csak 1 napunk lesz élvezni Crikvenicát (reggel 6tól - este 8ig), este indul vissza a busz.
Nagyon szeretnék hajókázni, olvastam hogy Baskan a legszebb a part. Első találkozásom lesz a tengerrel, nem szeretnék csalódni:) Ezek a hajókirándulások hány órások kb és mennyibe kerülnek? Jó lenne azért elérni a buszt :D:D
Mivel első alkalom lesz hogy utazunk, aggódok hogyan fogom elintézni, hogy fognak megérteni engem:D persze ez már csak részletkérdés:D
Valami hasznos tanács/infó?:) minden érdekel, nagyon várom már :)
Szia,
A legtöbb hasonló hajós kirándulás reggel 9 körül indul és délután 5-6 körül.
Megérteni simán megértenek angolul illetve sok helyen németül is.
Akkor én meg lebeszéllek róla!
Annál nagyobb hülyeséget el sem tudok képzelni mint, hogy ebben az irdatlan hőségben, a tűző napon, több órás hajókirándulásra menjen az ember!!
Akár belül, akár a fedélzeten, de meg fogsz olvadni.
Felül jó kis UV-s napszúrást, a hajó belsejében meg hőgutát fogsz kapni.
Ha választani tudsz, akkor 100 x inkább a strandra menjél.
Jelenleg is 28 fokos az Adria!
Én most itt vagyok 2,5 hetet.
A hajókirándulások attól függnek, hogy mennyire vagy távol a parttól. Krk-re körülbelül fél vagy egy, már nem emlékszem. Utána adnak általában egy kis szabadidőt, olyan 1-2 órákat.
Pénzt ne válts itt, nagyon szeretik átvágni az embereket.
Éjszaka gyönyörű a központ, sok étterem van, bár nem tartom őket valami olcsónak.
Én 2 órája jöttem vissza egy kis éjjeli fürdőzésből, nagyon kellemes a víz így éjszaka is. :D Ha tudsz, akkor inkább menj a fizetős strandra, mert az ingyenesek embertelenül kövesek, és NAGYON kényelmetlen, ha nincs úszócipőd. (15 kuna/fő/nap) Meg a fizetős strandnál vannak napágyak, és kajáldák/fagyizók is, ha megéheznél nagyon.
Jó nyaralást, érezd jól magad! :)
Akkor nem beszéllek le, ha nem szeretnéd.
Hajókázzál csak, de jó, ha tudod, hogy árnyékban van most közel 40 C fok!!
A napon meg (mindig kb. 30 C fokkal több, azaz) kb.: 60 C fok!!!
Mai hír:
"Tombol a hőség Horvátországban. A meteorológiai szolgálat (DZMH) hétfőn az ország nagy részére narancssárga figyelmeztetést adott ki, mivel a hőmérséklet sok helyen elérte árnyékban a 40 fokot"
UV FIGYELMEZTETÉS
Kiadja: Országos Meteorológiai Szolgálat
Nagyon erős UV-B sugárzás várható a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható.
Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is leéghet a bőr, és megnő a melanoma (bőrrák) kialakulásának a veszélye.
De te tudod.
Jó hajókázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!