Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kraljevica (Horvátország) -...

Kraljevica (Horvátország) - ba készülünk nyaralni. Akik már voltak, tudnának kis infóval segíteni? Minden tapasztalatot szívesen veszek

Figyelt kérdés
Busszal utazunk, 1 hétre, az Uvala Scottban szállunk meg (olvastam jót is, rosszat is a szállásról, de engem most ez a része nem izgat). Busszal (helyijárat, stb.) el lehet jutni valahogy a a szállástól Kraljevica kp-ba? Néztem, hogy gyalog elég messze van... Vásárlási lehetőségek, étterem stb, gyógyszertár elérhető?
2017. júl. 1. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi is ide megyünk, mikor mentek?
2017. júl. 2. 10:19
 2/4 anonim válasza:
Tavaly mi is pont ott nyaraltunk. A szállás környékén nincs kb semmi. Buszjárat sincs. Az Uvala Scottnak van egy mini boltja, étterme, de nagyon drága minden. 20-30 km, kb ennyit kell utazni, ha étterembe, boltba szeretnél menni, de buszjárat nem lesz. Ott tényleg csak az Uvala Scottra és annak a tengerpartjára leszel hagyatkozva, mert a környéken semmi lehetőség... A Krk hídon ingyen lehet sétálni (gyönyörű a kilátás), de ha átérsz a hídon ott sincs buszjárat, de még egy kis falucska sem. Én mindenképp azt javaslom, hogy teljes panziós ellátást kérjetek, mert ha dél körül megéheznétek, akkor is az Uvala Scott éttermében tudnátok csak ebédet venni, ami több pénzbe kerülne, mint a teljes panziós ellátás. Ha nem "extrákkal felszerelt" szobátok lesz, akkor ne vigyetek otthonról semmi romlandót, mivel nem lesz hűtőtök. Úgy emlékszem, hogy gyógyszertárja nincs az Uvala Scottnak, úgyhogy gyógyszert vigyetek otthonról. Az Uvala Scotthoz tartozik egy mini utazási iroda, ahol hajós kirándulásokat szerveznek. Szóval, ha jó idő lesz, a tenger meleg lesz és tényleg csak fürdeni szeretnétek, esetleg egyszer elmenni egy hajós kirándulásra, akkor nagyon jól fogjátok magatokat érezni. Viszont ha rossz idő lesz, akkor nem tudtok semmit sem csinálni, mivel a környéken csak a szálloda van. :( Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
2017. júl. 3. 08:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, néhány tapasztalatot megosztanék, hátha valakikek jól jön, aki ide utazik. Mi július első-második hetében voltunk egyébként. A szállás maga elég retró, de ha nincs valakinek extra igénye, a célnak teljesen megfelel. Szerencsére mi földszinti bungallót kaptunk, akik 3. emeletit kaptak, megsültek, nálunk viszont jó hűvös volt, napközben sem kellett bekapcsolni a mobilklímát. A szobák egyébként a legfelső emeleteken korszerűbbek. A fürdő, WC tiszta volt, és rendesen cserélték a törölközőket. Csak lementem egy lépcsőn, és ott volt a tenger előttem, csodálatos volt. Nemúgy a kilátás a szobából, mert onnan telibe egy hatalmas fát lehetett csak látni, a háttérben némi tengerrel... Az étteremben rengetegen vannk, így érdemes korán menni ha félpanzióval van valaki, mert pillanatokon belül elhordanak mindent, és bár próbálják viszonylag gyorsan újratölteni a fogásokat, ez szinte lehetetlen küldetés. Nincs mese, a kajából annak jut, aki jobban tolakszik, a szégyenlősek pedig desszert nélkül maradhatnak. A part betonos, a családoknak van külön aprókavicsos rész, ami nem mély és el is van kerítve. A sziklás részek tisztábbak, én azokat kedveltem. Nagyon sok a rák, de ez nem zavaró, és van ingyen egy retro zuhanyzó is, öltözőcsiga is. Akik nem szeretik a tűző napot, a középső "emelet" fás, árnyékos, csak a kabóca-neszt hallani. Este jókat lehet sétálni, a Krk híd pedig gyöngyörű, főleg éjjel kivilágítva, nagyon romantikus. Sajnos mi ketten egymás mellet nem fértünk el a párommal, így egymás után menetelve mentünk át a hídon, de megéri így is. Egy kisboltja van, amiben gyakorlatilag semmi nincsen, és iszonyú drága, vásárolni érdemesebb átugrani Crikvenicára (Lidl) vagy Krkre egy helyi busszal. Mi átmentünk Kraljevicára is, a hoteltől minden délelőtt indult egy fehér kisbusz, ha kedvesen beszélsz sofőrrel, elvisz a városkp-ba és érted is megy. Aféle munkásjárat ez, a szállodai dolgozókat viszi-hozza. Kraljevica nem egy nagy szám, de van egy csudajó fagyizója, és elég sok élelmiszerbolt reális árakon. A szálloda recepció mellett van egy étterem, este nagyon hangulatos, élőzenével, enni nem ettünk benne, de esténként nagyon szerettem hallgatni a gitározós bácsit. :) Éjjel végig lehet sétálni az egész partot. Tényleg nincs büfé, se fagyizó, de a gyerekeket kárpótolja az egész napos pancsi és a búvárkodás! Ár/érték arányban abszolút az eddigi legjobb nyaralásom volt. Aki viszont életében nem járt még táborozni, sátorozni, ill. nomádabb körülmények között, ne vállalja be, mert csalódni fog. Tipikusan egy olyan hely, ami megadja a minimális alapokat, az, hogy te mit hozol ki az itt töltött időből, az rajtad múlik. Van egy kis utazási irodájuk, szinte minden nap indultak hajós kirándulások, egyre érdemes elmenni. Egy kis szuvenír shop van még, de bent a Kraljevicai kisboltokban is lehet venni kis ajándékot az otthoniaknak.
2017. szept. 10. 15:19
 4/4 Garfield 713 válasza:
Én is ezután érdeklődöm mostanában,3 hónap múlva aktuális az üdülés. Baráti házaspárral megyünk,ők intézték ezt a helyet. Idáig viszont csak rosszat olvastam róla. Legfőképp az izgat,hogy állítólag nincs elég parkolóhely és lezúzhatják az autódat.Igazság szerint,már most elment a kedvem az egésztől. :-(
2019. márc. 28. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!