Tudnátok ajánlani olyan helyet Olaszországban, ahol nincs ez a rettenetes tömegturizmus?
Az elmúlt években bárhol is jártam mindenhol hömpölyögtek a túristák, borzalmas volt. Persze ezek tipikus turista desztinációk voltak.
Bár nagyon vágynék Rómába v Firenzébe, de egyre nehezebben bírom a tömeget.
Valaki esetleg tudna ajánlani vmi nyugis helyet? Persze azért jó ha akad némi program, látványosság.
Köszi előre is.
"nagyon vágynék Rómába v Firenzébe, de egyre nehezebben bírom a tömeget."
Hát szóljál nekik, hogy ürítsék ki az utcákat ha majd arra kegyeskedel menni.
De találtam neked egy "nyugis helyet, ahol nincsen "tömegturizmus".
Nézd, ha te élvezed a tömegnyomort menj oda, te dolgod, engem nem érdekel.
De nem vagyunk egyformák.
Ha az a fajta utazó vagy, aki szerint július-augusztusban kell utazni, és kezedben az útikönyvvel épp olyan vagy, mint a japán, angol és brazil turista, ne csodálkozz rajta, ha ilyen borzalmas élményeid vannak.
Valamit változtatnod kellene a szokásaidon, és egyből jobb lenne.
Mehetnél máshova, vagy máskor.Innentől megnyílik előtted a világ.
"Az elmúlt években bárhol is jártam mindenhol hömpölyögtek a túristák, borzalmas volt. Persze ezek tipikus turista desztinációk voltak."
Már ne is haragudj, de ha bemész egy alagútba, akkor miért panaszkodsz, hogy ott sötét van? :-) Te saját magad választasz olyan helyeket, ahol sok a turista - sztán elmész és sok a turista... :-)
De értem a problémádat és előttem válaszolót jót mond: mi sem szeretjük a tömeget, ezért jellemzően május, június eleje, vagy szept, okt. a nyaralás ideje nálunk.
De tudok még egy megoldást: elmész egy nagyvárosig és nem maradsz ott, hanem elvonatozol 50-100 km-el arrébb és ott foglalsz szállást - mindjárt kevesebben lesznek :-)
Persze, értem amit írtok, sőt így is tervezem, hogy az emlitett varosokba majd januar-marcius időszakban utazom. Viszont olyankor max 5 napra tudnék menni.
A munkám olyan, hogy csak nyáron tudok egybefüggő 2 hét szabira menni, ez adott, ezen nem tudok változtatni, ha a fejem tetejére állok se.
De az eddigi 2 tippet köszönöm :) jöhetnek még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!