Milyen árak vannak Prágában? Szerintetek jobban jövök ki anyagilag ha itthon bevásárolok előre?
Júliusban megyünk Prágába 5 napra az ottani árakra lennék kíváncsi. Mennyibe kerülnek az élelmiszerek az itthoni árakhoz képest? Mennyibe kerülnek az éttermek? Ha ismertek jó éttermeket akkor szívesen fogadom az ajánlásokat. A szálláshelyünkön nem lesz hűtő, és a kocsiba cuccok így is csak neccesen fognak beférni. Esetleg ismertek olyan "kocsmákat" amiket mindenféleképpen érdemes lenne meglátogatni?
Válaszaitokat előre is köszönöm
"Imádom" az ilyen megmondó embereket:
"Ha nincs napi 2000 forintnyi koronád kajára, akkor ne menj nyaralni, ennyi..."
De arra már nem gondol, hogy korántsem biztos, hogy a kérdező egyedül megy- ha 2 felnőtt és egy gyerek megy, akkor azért már jelentős tétel lehet 1-1 étkezés.
Bár azzal én sem értek egyet, hogy egy 5 napos útra "feltankoljunk". max annyit szoktam csinálni, hogy viszek egy jó nagy dobozt rántott húst vagy fasírozottat az útra, azt tart, ameddig tart... :-)
Kérdezőnek: ha olyan országba megyek, amiről fogalmam sincs, hogy milyen étel árak vannak, akkor alkalmazok egy trükköt: Lidl szinte mindenhol van, ezért beírom a keresőbe, hogy lidl és utána az országnév rövidítését: jelen esetben lidl.cz. Ezután már csak lapozgatni kell az online újságot és kb-re néhány árat megtudhatsz :-)
Én meg imádom az ilyen rántotthúsos szendvicset gyártó,1 hétig toroskáposzta konzerven élő "nyaralókat".......ja a csalamádét otthon ne hagyd!
Egyebkent meg numbeo.com
Oké, akkor vonatkoztassunk el a személyeskedésektől...
Tisztelettel kérdezem: miért nem lehet meghagyni a másik embernek a SZABADSÁGOT? Az "élni és élni hagyni"-t?
Van, aki feltankolva megy és kimarad a nemzeti kaja (ezzel kevésbé értek egyet), van, aki visz is, de helyi ételt is eszik és van, akinek sok pénze van és nem számít, hogy egy étel 10 euro és 3-4 tagú a család. de hogy valaki azért ne menjen sehová, mert nem tud/akar beülni valahová és kajára költeni a pénzét ahelyett, hogy múzeumokba,stb. menne...
Sokfélék, sokszínűek vagyunk - fogadjuk már el a másikat olyannak, amilyen.
Amúgy meg nem értem, miért kellett nekiugrani a kérdezőnek, hogy ha nincs pénze, maradjon otthon, hiszen ezt írta:
"Ha ismertek jó éttermeket akkor szívesen fogadom az ajánlásokat."
Akik értelmes válaszokat adtak azoknak köszönöm. Akik viszont csak utazási szakértőt meg "én megmondom mit csinálj"-t jöttek a neten játszani azok meg inkább menjenek a búsba. Ha ennyire érdekel titeket 5-en megyünk haverokkal, minden napra be van tervezve egy helyi étterem amit ajánlottak nekünk. Viszont nem akarom a
"Híres Cseh" tonhalat,gombát,heringet,csalamádét(nem viszek magammal inkább majd veszek ott, a káposztához) stb. megvenni ha itthon olcsóbb lenne mert amit ezzel megspórolok azon lehet tudok venni még néhány korsót vagy valami értelmeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!