Van olyan, aki Venezia imádó?
Nagyon nehéz kiírni, hogy Velence??
Szép-szép város, de nem imádom. Voltam kétszer, de már nem vágyom vissza. Vannak más olasz városok amit érdemes megnézni, és talán szebb is mint Velence. Pl: Róma.
Nem nehéz kiírni, hogy Velence. Szándékosan írtam, Veneziát, hogy egyértelmű legyen, nem a magyar Velencére gondolok.
Tudom, hogy Olaszországban rengeteg szép hely és város van, de nekem akkor is a szívemcsücske Venezia.
ÉN csak egyszer voltam eddig és imádtam :)
Most Horvátországban is Rovinj volt az álmom (pont, mint Venedig :D ), de sajna nem volt értelmes helyen szállás.
Mindegy, nekem nagyon tetszett a város, a sok sikátor, minden. Egyedül a halszag nem, de hát vízi városról beszélünk - a turistákat kikerültük egérúton :)
Örülök, hogy említetted Rovinj-t, ő is egy kis ékszerdoboz, ahol az idősebbek még beszélik a velencei dialektust.
Igen, Velencében el kell fogadni, hogy van egy kis hal- és csatornaszag. Nem kicsi városka, mint amilyennek gondolná az ember, lehet benne rendesen barangolni, eltévedni a sikátorokban.
Sokszor jártam már Velencében és mindig nagyon tetszett.
De azóta már bejártam Toscánát, és ahogyan fentebb írta valaki, "Toscana vagy a Cinque Terre például sokkal nagyobb hatással voltak rám".
Neked is javaslom, hogy utazzál el másfelé i, mert Olaszország gyönyörű!!
Cinque Terre:
Sajnos ezeken a helyeken még nem jártam, de amugy nem ismeretlenek számomra, hallottam róluk, képeket, filmeket láttam.
Remelem sikerul mielőbb eljutnom, Toszkána mar régi vágyam.
Amugy sok helyen voltam már Oo-ban, pl. San Marino, Róma, Costiera Amalfitana, Matera, Sardegna, Eolie szigetek, Sicilia.
De gondolom Georgia Clooney sem véletlenül választotta esküvője színhelyéül Veneziát......pedig tényleg sok más szep hely van.
Olaszországot egyszerűen nem lehet megunni, annyi szépség és művészeti érték van minden részén.
Velence pedig egy páratlan, gyönyörű város.
A városban egyaránt fellelhetők a mór, a bizánci, a gótikus, a reneszánsz, a manierista és a barokk építészet emlékei, melyek szerves egységet képezve alakították ki Velence ma ismert képét.
A hidakról, a hajózható utcákról és a gondolákról már nem is beszélve.
Azután -mint az első "legagyizó" hozzászóló- a maga kulturálatlan bunkóságával leszólja az egészet. Szerencsére nem az ilyen panelprolik véleménye számít, akiknek a laminált padló és a zikea bútor a maximális "művészet" amit még képesek felfogni a 10-es IQ-jukkal.
A G. Clooney villája a comói tónál van, és talán nem véletlenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!