Afs és EVS önkéntesség?
Az AFS nagyon jó, de költséges. Három hónapra vagy egy évre lehet külföldre menni "cserediáknak". Azért teszem idézőjelbe, mert valójában nincs szó cseréről, fizetni kell, és ezért a választott országban jársz az adott ideig iskolába és egy ottani családnál laksz közben. Hogy pontosan hová kerülsz, az lutri, mivel a család pénzt nem kap érte egyáltalán, így elég nehéz családot találni, és persze nem a turisztikailag kiemelt területeken élőkre jellemző, hogy a szabad szobáikban ingyen külföldi gyerekeket lássanak hónapokig vendégül. Szóval lehet, hogy nagyvárosi programokban, esti kiruccanásokban gondolkozol, aztán egy kis zsákfaluban találnak neked családot, ahová még a busz is csak egyszer megy délután iskola után. Ettől persze még nagyon jó lehet, de érdemes teljesen nyitottan indulni neki, elvárások nélkül. Az ára elég húzós, olyan négy-öt éve voltam benne jobban, mert az egyik barátnőm a megyei koordinátoruk volt, akkor egy iskolaév külföldön másfél millió forintba került. Azt nem tudom, mennyi a három hónapos program.
Az EVS-t nem ismerem.
Én csak szerettem volna EVSre menni, de több ismerősöm is volt. Ajánlom, hogy menj el átbeszélő estre, szoktak a kiküldő szervezetek tartani eligazításokat. A szállásod, az EÜ ellátást fizeti az EVS, az utazásod is visszatérítik, de sok esetben magadnak kell megvenni a jegyet és ezt utólag kapod meg. Valamint van zsebpénz, de ez nem valami sok, ha utazgatni akarsz, akkor jó rá spórolni.
Az EVS pont az, amit te hozol ki belőle, úgyhogy alkalmas lehet arra is, hogy nyelvet tanulj, de ehhez nyilván 1 éves lehetőséget vegyé igénybe. Tényleg nagyon ajánlom, hogy menj el eligazító eseményekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!