Kezdőoldal » Utazás » Európa » Most érettségizek, és ha...

Most érettségizek, és ha minden jól megy, nyáron mennék dolgozni Spanyolországba. Tanácsok? Hasznos tippek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy hiába képzeltem el évekkel ezelőtt, hogy 18-19 évesen már milyen független leszek, eléggé be vagyok rezelve. Tudom, hogy előbb-utóbb amúgy is ki kéne repülni a fészekből, na de egyből Spanyolországba? Félreértés ne essék, én ennek nagyon-nagyon örülök, de attól félek, hogy teljes kudarcot vallok és nem leszek képes egyedül boldogulni. Már tanulgatok alapmondatokat spanyolul, angolból is egész jó vagyok (angolul nézek sorozatokat, folyékonyan is beszélem).

Már alig várom ezt az egészet, mert nyilván hatalmas élmény lesz, viszont szükségem lenne hasznos tanácsokra, hogy hogyan tudnék boldogulni egyedül, egy idegen környezetben.

A (normális) válaszokat előre is köszi! :)

2017. máj. 9. 21:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%

"nekem is nagy álmom egy hasonló kaland"

Kedves 10-es, nem az álommal van a probléma, hanem a realitással. Tudod, voltak kint olyan magyarok is, akik hasonló álmokat kergettek, majd aztán bármilyen munkát elvállaltak volna, később már könyörögtek, mert nem volt hol aludniuk és áztak a viharban - végül a konzulátus segítségével jutottak haza, mert nem tudtak másképp hazajönni (persze itthon ki kell fizetniük a hazautazás költségét). És mindezt elejétől a végéig követtem egy spanyol csoportban, tehát nem a nagynéném bácsikájától hallottam a szomszédnő közvetítése által :D

Szóval a rózsaszínű álom nem mindig olyan rózsaszín...

persze, ha van kint ismerős, aki segít, az más, mint írtam... (első vagyok)

2017. máj. 17. 22:58
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Ja, és Ausztria azért nem biztos, hogy jó példa, mert ott nincs akkora munkanélküliség, mint Spanyolországban - ráadásul jóval közelebb van...
2017. máj. 17. 23:00
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
Arról nem beszélve, hogy a sógoréknál szinte nem tudsz úgy bemenni egy szállodába vagy étterembe, hogy legalább egy magyar ne lenne a személyzet között.:-) Pincérnőnek viszont oda se vesznek fel nyelvtudás nélkül, max mosogatónak, segédszemélyzetnek, szállodába szobaasszonynak vagy takarítónak.
2017. máj. 17. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:
7-es valaszolo vagyok, ha gondolod irj privit.
2017. máj. 18. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!