Torino valóban olyan szép város, mint amilyennek a Google Street View felvételei alapján tűnik?
Teljesen véletlenül kezdtem Torinóban barangolni a Street View segítségével, s meglepve vettem észre, hogy mennyire gyönyörűnek tűnik ez a város. Azért lepődtem meg, mert nem tartozik a legfelkapottabb olasz célpontok közé, pedig tényleg hihetetlenül elbűvölőnek tűnik. Olyan, mintha egy francia város lenne (ami gondolom nem véletlen, hisz egy köpésre van Franciaországtól), némi olaszsággal keveredve, s ami még feltűnt, hogy nagyon sok a szecessziós épület. A belváros pedig tele van hangulatos árkádokkal.
Valóban ilyen szép lenne? Megéri ellátogatni oda? Ha jól tudom, nincsen közvetlen Budapest-Torino járat.
Szerintem Torinó jogtalanul alábecsült város. Fél évig éltem ott 2014-ben és tejesen egyetértek a meglátásoddal. Torinó építészete abszolút francia hangulatú (amit az ottaniak tagadnak) igazán előkelő város. Nemcsak Franciaország van tőle egy köpésnyire, de a tengerpart, az Alpok, Milánó, Svájc is. Abszolút megér egy hétvégi látogatást. Ha arra jársz látogass el az EATalyba, próbáld ki az apericenát és igyál Bicerint, ezek mind Torinóból terjedke el, csakúgy mint a FIAT, Nutella avgy a Martini
Itt olvashatsz további tippeket a vársoról egy egykori expattól:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!