Egyiptom, Hurghada?
Nyáron nyaralni megyünk, és egy utazási katalógusban láttam ezt a helyet. Elsősorban azok véleménye érdekel, akik voltak már ott nyaralni.
Milyen meleg van ott augusztusban, milyen árak vannak, szórakozási lehetőségek?
Az időjárást bermlyik ezzel foglalkozó oldalon megtalálod. Beírod hogy weather és a kedvenc helyedet, majd kapod az eredményeket.
Megjegyezném, hogy augusztusban dög meleg van ott, simán lehet 40 fok. Ha ez szerinted élvezetes, hát sok sikert hozzá.
Amúgy két dolgot ajánlanék figyelmedbe
1) néhány apró eseményt, ami miatt szerintem épeszű ember nem utazik oda. (Ezek politikai dolgok, kérlek keress rá, ne menj el hülyén nyaralni)
2) Ha már mindenképp úgy gondolod, te aztán tudod hogy ova és mikor kell menni, nézd meg, az év többi szakában milyen idő lenne ott.
Szórakozási lehetőség a fő attrakció a tenger, az all inclusive asztal, meg a tevegelés vagy sivatag quadozás.
Én sokszor voltam Egyiptomban. A hírektől nem kell megijedni, nem para a hely, az ilyen turistás helyekre nagyon vigyáznak. Az árak pedig barátiak.
Ami probléma, hogy augusztusban 40-45 fok van, a tenger 30 fokos. Ha nem bírod a meleget, nem fogod élvezni, még egész nap a vízben ülve sem.
Programok: a fő attrakció a Vörös tenger és annak gazdag élővilága. Minden nap hajók tucatjai futnak ki, lehet sznorizni, búvárkodni valami korallzátonynál vagy szigetnél. Este jöttök vissza.
A belföldi repülőjegy olcsó, egy napra el lehet menni Kairoba vagy Luxorba (ott májusban voltunk, egyik nap 55 fokot mutatott az autó külső hőmérője).
Lehet vásárolni, bulizni, bár bulizás szempontjából Sharm jobb. Ha emberléptékű csendes nyaralást akartok, akkor Dahab. A Sínai félszigeten jó kirándulások vannak.
Amúgy Egyiptomban október a főszezon, 30-35 fok van, a víz kb. 28 fokos.
Köszönöm a válaszokat!
És az menyire igaz, hogy pl jeggel ne igyunk semmit, ne együnk a salátákból stb? Mert hogy nehogy rosszul legyünk
Alapszabály: CSAK PALACKOSAT SZABAD INNI!
Ha nem a klotyón -ill. annak 5 méteres körzetében- akarjátok tölteni a teljes nyaralást.
Igaz, a hasmenés ott gyakori, de nem veszélyes. Tejterméket (más a baktérium kultúra), csapvizet, jeget, salátát nem ajánlott fogyasztani. Érdemes vinni egy kis pálinkát és napi egy-két kortyot inni belőle. Ez a legjobb megelőzés.
Ott kinn lehet venni Antinal nevű gyógyszert, az egy nap alatt rendbe hozza, érdemes koplalni is egy napot. Itthoni gyógyszerek nem jók.
Kérdező, te valami kifinomult utazó lehetsz, elvégre elmennél egy olyan országba, ahol évente történik terrortámadás, persze ilyenkor hülye vagy, nem emlékszel, nem hallottál róla.
Elmennél a nyár legmelegebb hónapjában, hogy légkondi alatt piihegj, amőgy megtalálod az utazás legeslegfontosabb kérdését, hogy igyál-e abban a nyomorult hoteledben jeget vagy se.
Gratulálok ehhez a hihetetlen észhez, amivel meg vagy áldva.
Kedves utolsó válaszoló! Én csak feltettem ide egy kérdést, nem kioktatást várok, hanem normális válaszokat.
Hallottam igen a terrortámadásokról, de előtted írták már, hogy a turistákat ilyen veszély nem nagyon fenyegeti. A másik dolog pedig, hogy a kérdésemben azis benne volt, hogy hány fok van körülbelül ott, amit az első válaszoló is leírt már. És igen, azis érdekelt hogy mit nem javasolt ott fogyasztani, mivel szerintem ez elengedhetetlen dolog hogy ne legyünk ott rosszul. Ha valami nem tetszett a kérdésemben, akkor nem közelező rá válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!