Ukrajnában Csernobilba érdemes kimenni?
Én voltam már, szerintem nagyon tanulságos és rengeteget lehet tanulni az energetikai biztonság fontisságáról. Egészen biztosan lesz utána egy határozott véleményed az atomenergiáról és a kapcsolódó témákról én pl azóta nehezteltek a kormányunkra a Paks körüli titkolózás miatt (is), mert a sunnyogás nagyon durván ellehetetlenítette a baleset elkerülését és a a mentést.
A szervezés profi volt, kaját is adtak (a zónán kívülről persze), persze a biztonságra figyelni kell, ne nyalogasd a fákat :)
Szia!
Találtam egy korábbi linket amin utána tudsz olvasni: http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__egyeb-kerdesek__320552..
Majd írd meg ide, ha voltál kint! Biztos érdekes lesz!
Az előttem szóló (#4) gondolatmenetéhez kénytelen vagyok írni, mert egyoldalú. Pripjaty tanulságából miért szűrt le a tisztelt író Pakssal és a kormány titkolózásából bármit is? Illetve milyen "határozott véleményt" fog alkotni az atomenergiáról? Szerintem bármilyen egyszerűnek is tűnik, nem olyan könnyű levonni ezt a fajta következtetést még ilyen kevés energiaráfordítással sem. Nem szeretnék az atomenergia pro és kontra dolgaiba belemenni, de könnyen belátható, hogy JELEN technológiai ismereteink mellett, ipari méretekben így lehet a legolcsóbban villamos energiát előállítani a legkisebb környezetkárosítás mértéke mellett. Igyekeztem természetesen a legkultúráltabban írni, nem sértegetni senkit ebben a bekezdésben! Üdvözlettel: egy okl. gépészmérnök
Igen. Én tervezem is hogy elmegyek és megnézem a reaktort és az irányítótermet stb.
Van több leállított reaktor,igaz nem a jó öreg grafitmoderátoros böhöm nagy primitív RBMK de jobb állapotban vannak amit szintén érdemes megnézni európában.Nagy buli.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!