Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldön (értelemszerűen...

Külföldön (értelemszerűen Európán belül) számít, hogy magyar diák vagyok?

Figyelt kérdés
Hollandiába utazom a jövő hónapban, és érdekel hogy tudom-e érvényesíteni a diákkedvezményeket?! (például vonatjegy vásárlásnál)
2017. jan. 2. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudod. A nemzetközi diákigazolvány sem utazásra van, hanem kulturális jellegű kedvezményekre.

Életkor-alapú kedvezmény létezhet, de az nem abból következik, hogy diák vagy.

2017. jan. 2. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az Európai Unió tagállamai kötelesek elfogadni a más tagállamban a tanintézet által kibocsájtott diákigazolványokat ugyan úgy, mint a sajátjukat.

Tehát a nemzetközi diákigazolványt valóban nem, de a rendes magyart igen. Azonban speciel Hollandiában nincs diákigazolvány, így a magyarral sem sokra mész ott.

2017. jan. 2. 16:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Én Párizsban anno használtam a magyart, de ez nem garancia arra, hogy máshol is elfogadják. Illetve eleve az sem biztos (nem tudom, csak említem, fogalmam sincs a holland szabályokról), hogy egyáltalán kinn is jár ilyen kedvezmény diákoknak.

Életkorhoz szokták inkább kötni.

2017. jan. 2. 17:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Én Németországban tanulok, és nyáron tudtam a német diákigazolványommal volánbuszon 50%-os jegyet venni. Nyilván ennek akkor működnie kell fordítva is az EU országokban.
2017. jan. 2. 23:17
 5/6 anonim válasza:

Gőzöm sincs törvényesen mi a helyzet,de ha logikusan gondolkodom:

Mivel hogy azt igazolod vele hogy diák vagy ez mindig attól függ,hogy az adott helyen mire adnak kedvezményt,a hovatartozás nem számít.

2017. jan. 2. 23:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Hollandiában nincs diákkedvezmény. Olvass utána.

Én még Londonban is tudtam használni a diákom, de csak a reptéri transzferbuszra.

2017. jan. 3. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!