Külföldön (értelemszerűen Európán belül) számít, hogy magyar diák vagyok?
Nem tudod. A nemzetközi diákigazolvány sem utazásra van, hanem kulturális jellegű kedvezményekre.
Életkor-alapú kedvezmény létezhet, de az nem abból következik, hogy diák vagy.
Az Európai Unió tagállamai kötelesek elfogadni a más tagállamban a tanintézet által kibocsájtott diákigazolványokat ugyan úgy, mint a sajátjukat.
Tehát a nemzetközi diákigazolványt valóban nem, de a rendes magyart igen. Azonban speciel Hollandiában nincs diákigazolvány, így a magyarral sem sokra mész ott.
Én Párizsban anno használtam a magyart, de ez nem garancia arra, hogy máshol is elfogadják. Illetve eleve az sem biztos (nem tudom, csak említem, fogalmam sincs a holland szabályokról), hogy egyáltalán kinn is jár ilyen kedvezmény diákoknak.
Életkorhoz szokták inkább kötni.
Gőzöm sincs törvényesen mi a helyzet,de ha logikusan gondolkodom:
Mivel hogy azt igazolod vele hogy diák vagy ez mindig attól függ,hogy az adott helyen mire adnak kedvezményt,a hovatartozás nem számít.
Hollandiában nincs diákkedvezmény. Olvass utána.
Én még Londonban is tudtam használni a diákom, de csak a reptéri transzferbuszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!