Finnországba, kittila/rovaniemi környékére utaznék, szerintetek mennyiből jöhet ki és szép -e?
Mikor érdemes menni leginkább? Februárra gondoltam, vagy dec/jan-ban érdemesebb?
Nem a mikulás dolgok miatt mennék, hanem szimplán szeretem a havas tájat meg a hideget.
Milyen szállodát érdemes választani? Aki volt már mik a tapasztalatai?
Autót bérelnék mindenképpen, de szeretnék kipróbálni motoros szánt is, illetve érdekelne, hogy mit érdemes még ott megnézni/kipróbálni?
Nagyon drága. Ott sima Hostel kerülhet annyiba, mint Magyarországon egy hotel.
Nem tudom miért pont télen szeretnél menni. Néha -30 fok is van ilyenkor (január, február) és hidd el semmi vicces nincs abban amikor fél óra után rohansz vissza a szállásra, mert hideg van. Plusz kb. tök sötét van, legalábbis december, január környékén. Az autóvezetést csak akkor ajánlom ha tudsz hóviharban is vezetni. Hidd el nem könnyű, mert a finnek megszokták és nem nagyon lassítanak, szóval egy kezdőnek nem könnyű.
A nagy hó és a hidegek miatt mennék pont ezért télen. Elvileg -10 fok környéke jellemző inkább, február végét vagy közepét néztem ki. -10 fokba pedig itthon be tudtam öltözni annyira h akár egész nap kint tudjak lenni a szabadban különösebb fázás nélkül.
A vezetés biztos nem menne olyan simán mint a helyieknek de vezettem már durva téli körülmények között és nem okozott gondot.
Amitől tartok az a szállás árak. Akármilyen időpontot nézek szinte mindd tele van, ahol van hely az vagy tényleg hostel szintű vagy milliós nagyságrendben van.
Repülőjegy elég jó áron van , kb 100e ft.
November körül amikor először néztem még nagyon szép szállások voltak 100-200e körül 1 hétre, lehet érdemes lenne megvárnom a jövő telet.
miért nem mész szervezett kirándulásra? egyrészt partysabb is, másrészt sokkal barátságosabb árak vannak...biztos akad valami
-persze nem tudom milyen idős vagy, ha már kinőttél ezekből, vagy csak szimplán senkitől sem szeretnél függeni, akkor nem szóltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!