Kezdőoldal » Utazás » Európa » Versailles-i eljutás?

Versailles-i eljutás?

Figyelt kérdés

Párizs központjából szeretnék Versailles-be elmenni. Google útvonaltervező nagyjából 45 perces utat mutat 'Paris-Saint-Lazare-ből pedig valamiféle vonatot(?).

Nem sikerült még rájönnöm az N-betű mire utal ezért a segítségeteket szeretném kérni, aki már járt arra, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik ez a közlekedési eszköz, és milyen jegy kell rá.

Előre is köszi!

2016. nov. 27. 18:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az N betu valoszinu a vonat jele lehet.

Versailles-ba tobbfelekeppen is eljuthatsz. RER-rel (ezt a parizsi kozlekedesi vallalat, az RATP mukodteti, jegyet az allomason vehetsz, az utvonalat es az arat a www.ratp.fr oldalon vagy az ratp sajat telefonos alkalmazasan tudod megnezni).

A masik lehetoseg az elovarosi vonat. Ez indul a St Lazare-rol, de a Montparnasse-rol is. Ezt a vasuttarsasag (SNCF) mukodteti, de mivel Ile de France-on belul integralt berlet van, ezert az RATP allomasokon (metro, RER) is vehetsz ra jegyet.

5 zonas jegy kell ra ugy tudom.

2016. nov. 27. 23:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ja es meg annyit, hogy arra vigyazz, hogy harom Versailles allomas van. A kastely a Versailles Rive Gauche allomashoz van a legkozelebb, innen nem kell buszozni, ide viszont csak az RER C visz ki kozvetlenul (annak is csak az egyik aga, azt hiszem az amelyiknek Saint Cyr a vegallomasa). Ez esetben indulhatsz kozvetlenul a belvarosbol (Saint Micheltol peldaul). Viszont sajat tapasztalatom szerint a 45 perces ut eleg optimista megkozelites, plane az RER C-n (jartam vele egy ideig munkaba...)

Az N jelzesu transilien vonat (elovarosi vonat) Versailles Chantiers allomason tesz le, innen gyalogolhatsz vagy buszozhatsz a kastelyhoz. Ugyanez a lehetoseg a masik, Montparnasse-rol indulo vonattal (azt hiszem L a jele de mar reg nem jartam vele, nem vagyok biztos benne) amelyik Versailles Rive droite-n all meg.

2016. nov. 27. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!