Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az orvosi (SZTE) diplomát...

Az orvosi (SZTE) diplomát elfogadják külföldön?

Figyelt kérdés
Későbbi külföldi munkavállalás szempontjából kérdezném,amúgy már van egy C2-es Cambridge angol felsőfokú nyelvizsgám ha ez számít. Előre is köszi a válaszokat :)

2016. nov. 23. 11:26
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Hogyne fogadnák. :)

Magyarországon egyébként is jó az orvosi képzés, sokan tanulnak itt a karon külföldről. Csak sajnos nem fizetik meg eléggé. (még) :)

2016. nov. 23. 11:41
 2/8 anonim válasza:
0%

Igen, elfogadják a vidéki egyetemek diplomáit is.

De mikor jelentkezel rezidens helyre amúgy is sok mindent megnéznek, nem csak azt, hogy hol végeztél.

2016. nov. 23. 12:30
 3/8 anonim válasza:
0%
Inkább a helyesírást gyakorold még. Nyelvvizsga. Amúgy nem is tudom, kinek a fejében fordul meg, hogy a SOTE-diplomát elfogadják, de a többit nem... Még az USA-ba is akkreditált mind a 4... Bármelyikkel lehet jelentkezni USMLE vizsgára.
2017. febr. 7. 00:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Jaj haggyuk mar ezt a helyesírásos hülye bölcsész dumát...
2017. febr. 13. 01:31
 5/8 anonim ***** válasza:
37%

A helyesírás nem "hülye bölcsész duma."

Az, hogy milyen szinten tudod művelni az ANYANYELVEDET, illetve, hogy mennyi figyelmet fordítasz rá, sokmindent elárul rólad is.

Persze az is, hogy azért, mert te orvos vagy lenézel-e más szakokon tanulókat vagy azért mert orvos vagy kihasználod-e a lehetőséget, hogy szakbarbár légy, vagy törekedsz-e arra, hogy értelmségi! :)

2017. febr. 15. 22:54
 6/8 anonim válasza:
0%

Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a 3-ast kik pontozták le... Meg arra, hogy mi van ezeknek az embereknek a fejében. Mi nem volt igaz a kommentjéből? Hogy a vidéki orvosi diplomákat is elfogadják külföldön? Vagy hogy a USMLE-hez mindegyik akkreditált? Pontozzátok le, meg engem is, de ettől még igazat írt. Gondolom, pár SOTE-n végzett rite diplomásnak savanyú a szőlő, hogy a Pécsen, Szegeden, Debrecenben jó eredménnyel végzett (6 évig gürizett, többet tanult -merthogy tanulni mindegyiken lehet, sehol se tiltják meg) orvosok kint dolgoznak külföldön milliós kezdőfizetésért, míg ők a SOTE-diplomára verik a mellüket, és 150 ezerért robotolnak egy magyar közkórházban. Biztos sz@r érzés.

Amúgy ha a vidéki orvosi diplomákat nem fogadnák el külföldön, nem lenne itthon orvoshiány.

A sikereid a tudásodtól függnek, nem az egyetem nevétől. Vidéken végzett orvosról tudok, aki olyan kutatásokat tett le az asztalra, olyan impact factorú lapokban publikált, hogy PhD után a Harvardra hívták kutatni. Ennyit erről. Nyilván ez a kevesebb, de ennyire nem számít, hol végzel. Mindenhol lehet sikereket elérni, de ehhez mindenhol tanulni és dolgozni kell.

A nyelvvizsga. Inkább az a jó, hogy Master szinten beszéled, de ha külföldi terveid vannak, valószínűleg újra le kell tenned. Az USA-ba pl TOEFL kell (talán 120 pontos vizsga), de két év az érvényessége, és mindenhol megadják (egyetemek, munkahelyek stb), hogy 120-ból hány pont kell, jobb helyeken ez 100 körül van.

2017. okt. 8. 11:52
 7/8 anonim válasza:
0%

Az utolsó le lett pontozva 0%-ra, tehát a GYIK olvasói szerint:

-az USA-ba nem kell letenni a USMLE-t és a TOEFL-t a praktizáláshoz (amit a kommentelő írt, az tény, hazudik, aki mást mond)

-a közkórházban való robotolás SOTE diplomával nagyobb siker, mint egy zsíros állás külföldön

-a vidéki orvosi diplomákat nem fogadják el külföldön

-a sikerek NEM a tudástól függnek, hanem az egyetem nevétől

-hiába tanulsz és dolgozol, nem lehetsz akárhol sikeres

Bocs, de ezeknek az állításoknak az ellentéteit pontoztátok le 0%-ra, tehát gondolom, szerintetek így helytállóak.

2018. márc. 30. 15:55
 8/8 anonim válasza:
0%

Kedves utolsó, szerintem félreérted, hogy miért pontozták le (nem mellesleg ti nem tudom miért gyakorikerdéses %-ra "veritek a mellkasotokat" :) )

A választ nem tudom miért gondolod, hogy SOTE-s pontozza le, én se sotera járok, de szánalmas ez a stílus amit itt megeresztesz:

"SOTE-n végzett rite diplomásnak savanyú a szőlő, hogy a Pécsen, Szegeden, Debrecenben jó eredménnyel végzett (6 évig gürizett, többet tanult -merthogy tanulni mindegyiken lehet, sehol se tiltják meg) orvosok kint dolgoznak külföldön milliós kezdőfizetésért, míg ők a SOTE-diplomára verik a mellüket, és 150 ezerért robotolnak egy magyar közkórházban. Biztos sz@r érzés. "

Miért kellene lenézni azt aki közkorházban dolgozik és van/volt benne annyi tartás vagy hivatás tudat, hogy inkább itthon maradt? Miért kell felmagasztalni azt, aki kapott az első könnyű lehetőségen és rögtön futott nyugatra egy többet fizető állás után? Nem is értem mire tartják magukat olyan nagyra az ilyen emberek - vagy milyen értékrendjük van.

Azt meg inkább nem is kommentálom, hogy miből gondolja az illető, hogy vidéken többet kéne tanulni, az érvelése ugyanis teljesen meddő, de persze igen, egy kukás vagy buszsofőr is olvashat Nichet és beszélhet 4 nyelven. De az nem volt kérdés, hogy ki mennyit TANULHAT, a lehetőség ugyanis megvan mindenkinek erre.

Kérdésre: igen elfogadják a SZTE diplomát is külföldön.

Azzal meg szerintem nem kéne ovodás módon foglalkozni, hogy ki kit minuszol le, mert utána elég nehéz meggyőzni másokat arról, hogy tényleg orvosin tanulsz (ezek után kétlem).

2018. máj. 10. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!