Hová érdemes egy éves nyelvi tanévre menni?
Januárban szeretne a nagyobbik lányom (16) kiutazni és év végéig kell jelentkeznie. Elég drága képzés, de nagyon színvonalas. És természetesen csak Európán belülre engedem el. A kérdésem az lenne hogy az alábbi országok közül hova merjem elengedni teljesen nyugodt szívvel ahol jó színvonal van (ez fontos mert családnál fog lakni), biztonságos a hely és nem túlzóan laza, bulizós emberek vannak (voltam Svédországban így tudom hogy oda nem is mehet majd). Amit engedek neki, de nem teljesen tudunk választani: Norvégia, Finnország, Dánia, Izland, Hollandia, Franciao, Németo, Ausztria, Sváájc, Csehország.
UK-ba nehéz lenne kijutnia a mostani helyzet miatt, Olaszországnál pedig aggódom a földrengés miatt pedig a lányom egyik kedvenc országa.
Ezen kívűl még van ilyen opció, hogy Kanada, Chile, USA, Oroszország, Thaiföld és Japán, de ezek nagyon messze vannak.
Az hogy milyen nyelvű az ország mindegy ugyanis azt tanulná kezdő szinttől.
Köszönnöm a kint élők válaszát és a normálisakat.
Én nem értem ezt a kérdést. Ezek szerint minden országban van egy család ahová a lányod 1 évre kiköltözhet? Ez furcsa, főleg, hogy az országok között ott van Oroszország, Thaiföld, Japán, Chile. Ezekben az országokban komoly meghívólevelekre van szükség, és 1 év még kevés is lenne. (tudom éltem Oroszországban, és sokszor járok Thaiföldre)
Így a kérdés számomra érthetetlen. Nyilván az az ország lesz a cél ahol tényleg van család, vagy amelyik ország iskoláival kapcsolatban van az iskola.
#1 ez cserediákprogram és az adott országokban fogadocsaladnal helyezik el a kiutazó diákokat.
#2 köszönöm a válaszodat
Nem hittem volna, hogy a legtöbb ember ennyire tájékozatlan az ilyen dolgokban. Ez nem iskolák közötti kapcsolat, hanem egy cserediákszervezet (AFS) ami szinte az egész világban létezik és ki lehet menni középiskolás diákoknak egy évre/fél évre/ három hónapra. A diákokat fogadó családoknál helyezik el. (Hogy félreértés ne essék azt nem a kérdést feltevőnek szántam, hanem a kérdésre válaszolóknak)
Ha januárban szeretni kimenni a lányod akkor keresztféléves programra szeretne menni vagy esetleg ezt úgy érted, hogy akkor szeretne menni kiválasztásra (ahol eldöntik, hogy ki melyik országba mehet)? Ha kiválasztásra akkor sajnos Chile, Németország, Svájc,Norvégia meg még egy pár ország már kisesik a választási lehetőségekből, mivel ezen a hétvégén lesz az első kiválasztás, amin a kedveltebb országokba elfogynak a helyek. HA úgy döntöttök gyorsan, hogy a jövő tanévben szeretne kiutazni AKKOR mindenképp MOST keressétek fel az AFS-t és jelentkezetek a hétvégi kiválasztásra!!!!! Kérlek írj privátban ha erről valami gyorsan érdekelne!
Még annyit tudnék elmondani, hogy minél messzebb megy annál nagyobb élményekben lesz része. Egy magyar ember nem minden nap juthat el Chile-be, míg Németországba ha most beülsz a kocsiba holnap ott vagy... A nyelv nem probléma, csak ajánlatos itthon elkezdeni már előtte tanulni. Általában ezek a családok ahol elhelyezik őket mindannyian előtte le vannak ellenőrizve. És ezt meg én kérem tőled: meglehet adni a lányodnak országokat amikből választhat, de azokból tényleg csakis ő válasszon, ez az ő jövőjét fogja meghatározni.
Plusz annak az embernek üzenem aki azt írta, hogy szerinte nem tanulnak thai-ok itt, magyarok meg Thaiföldön, NAGYON tévedett. :D Jelenleg több mint 25 thai diák van Magyarországon, köztük az egyik az én családom tagja. Az egyik barátom, pedig Thaiföldön tölti a csereévét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!