Kezdőoldal » Utazás » Európa » Finnország különlegességei?

Finnország különlegességei?

Figyelt kérdés
Jártál már Finnországban? Miket néztél meg, melyik városban voltál?
2016. nov. 11. 10:01
 1/4 EagleHUN ***** válasza:

Helsinkiben voltam 2005-ben.

3 hétig melóztunk kint a Magyarországi munkaadónk jóvoltából. :)

Nekem nagyon tetszett az ország és a táj.

Október - November táján voltunk kint és olyan szerencsénk volt hogy az első 2 hétben még nem volt hó! Csak szép őszi idő.

A télnek is megvannak a maga szépségei, de ha teheted inkább ne akkor menj. :)

Amit megnéztem:

- Van egy skanzen egy kis szigeten (Seurasaari) a nyugati részén Helsinkinek egy öbölben a tengerparton. A szigetre fahídon át lehet bejutni. Az nagyon szép hely volt, érdemes megnézni bejárni legalább fél nap plusz odajutás!

- Van egy sziklatemplom a belvárosban azt is érdemes megnézni. Plusz a belvárosban vannak érdekes épületek a 30'-40' évekbeli északi építészet ha érdekel. Vasútállomás épülete is pl. (Néhány óra séta.)

- Van két óriási katedrális az egyik Görögkatólikus (belül az a szebb) a másik a Finnek "református" vallására (nem tudom a nevét a vallásnak). Mindkettőt megnéztem nagyon szép, látványos.

- A kikötőnél is érdemes sétálni sok a vitorlás. Meg a hatalmas hajó!

Amit nem néztem meg csak utólag tudok róla. Tengeri erődök szigeteken és hadi kiállítás kinn a tengeren.

Nyilván hajóval megközelíthető.

2016. nov. 11. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Két közepes városban jártam.

A városokban semmi érdekes nincs. Nagyon, túl nyugis, alig lehet embereket látni.

Viszont a természet gyönyörű. Nekem a legjobb élményem az a hajókázás volt, tavak, kis szigetek végtelen mennyiségben, ameddig a szem ellát.

2016. nov. 11. 11:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Itt élek 11 éve, sok helyen jártam ha van kérdésed szívesen válaszolok, itt vagy priviben.
2016. nov. 11. 11:56
 4/4 anonim válasza:
Itt lakom. Bármi kérdésed van írhatsz privibe
2016. nov. 15. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!