Kezdőoldal » Utazás » Európa » A katalánok hogyan tanulnak...

A katalánok hogyan tanulnak meg spanyolul? Egyszerre tanulnak kettő nyelvet csecsemőként, vagy valamelyiket iskolában?

Figyelt kérdés
2016. okt. 20. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
spanyolul tanulnak alapvetően, mivel Spanyolországban élnek.
2016. okt. 20. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Elso valaszolo, ez igy nem teljesen igaz... Spanyolorszagban elek, nem Kataloniaban, de a testverem ott el. Mivel mindket nyelv hivatalos, mindkettot hasznaljak, DE az iskolakban a tanitas katalanul folyik (ez ugy 20 eve nem igy volt meg) de kotelezoen van 1-2 tantargy amit spanyolul tanitanak. A katalanos kozul is vannak akik csak a spanyoly hasznaljak, pedig ott szulettek es ott eltek vilag eletukben. Ismerek nem egy katalant akik alig ertenek katalanul. Szoval ez nagyon vegyes ki melyik nyelvet hasznalja ott.
2016. okt. 21. 11:55
 3/3 anonim válasza:

A katalán nyelv nagyon hasonlít a spanyolra, mindkettőnek ki vannak téve már kiskoruktól fogva a kétnyelvű Katalóniában.

Pár éve Barcelonában nyaraltam 1 hétig, utolsó nap már katalánul mondtam 1-2 dolgot a boltosnak, pincérnek, később eszméltem rá, hogy nem is spanyolul volt szóval valahogy így lehet nekik is.

2016. okt. 21. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!